Не търсете повече най-вкусната рецепта за агнешко - ЕТО яНеобходими

...
Не търсете повече най-вкусната рецепта за агнешко - ЕТО яНеобходими
Коментари Харесай

Агнешко бутче върху канапе от спанак, пресен лук и ябълки

Не търсете повече най-вкусната рецепта за агнешко - ЕТО я

Необходими Продукти

● агнешко бутче - 1 бр.
● ябълки - 3 бр.
● свеж лук - 1 връзка
● спанак - 4 - 5 китки
● лук - 3 глави остарял
● бяло вино - към 200 мл
● масло - 3 с.л.
● куркума
● сумак
● червен пипер
● сол

за мариноване на месото


● чесън - 4 - 5 скилидки
● мед - 2 с.л.
● сос от нар - 2 с.л.
● горчица - 2 - 3 с.л.
● лимонен сок - сока на 1/2 лимон
● универсална фалшификация - към 2 с.л. за агнешко месо

Начин на подготвяне

Първо започваме с мариноването на месото. За задачата обелвам и разрязвам чесъна на тънки филийки. В купа разбърквам меда, соса от нар, горчицата, лимона и подправката - разбърниквам добре до приемането на приблизително гъста примес.

С помощта на нож върша прорези в бутчето и във всеки един поставям по късче чесън, като хубаво го наблъсквам във вътрешността. След това с четка намазвам добре от всички страни със сместа за мариноване и оставям в хладилника за една нощ.

На идващия ден пристъпваме към готвенето. Месото би трябвало да бъде със стайна температура, тъй че го изваждам от хладилника най-малко час преди да влезе във фурната, с цел да се темперира.

Нарязвам лука на ситно, а спанака на дълги ленти. Лука обелвам и нарязвам на дебели към един пръст резени. Ябълките разчиствам от семките и без да ги пакост, нарязвам на филийки.

Аз употребявам дълбоката тава на фурната. Намазнявам я леко и стартирам да нареждам в следния ред: постилам дъното със зеления лук, посипвам с малко сол. Отгоре подреждам ябълките и напълно леко ги наръсвам със соса от нар.

Върху тях поставям спанака и го посипвам със сумак. Завършвам с резените остарял лук, които наръсвам с куркума. Върху тях поставям агнешкото бутче, обливам го с разтопеното масло. В тавата поставям виното и до 100 мл. вода - течността не би трябвало да е доста, най-много доникъде на тавата, защото зеленията също си пуска вода.

Покривам тавата с алуминиево фолио и поставям в авансово загрята на 160 градуса фурна с вентилатор. След 2 часа ревизирам дали се е опекло месото като го набождам с вилица. Ако е прекомерно жилаво, затрупвам още веднъж и оставям за още 40 минути. Когато месото е съвсем готово, махам фолиото, усилвам градусите на 190 и запичам до коричка на месото, като от време на време го обливам със соса.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР