Не сте тъжни или претоварени, но все пак усещате, че

...
Не сте тъжни или претоварени, но все пак усещате, че
Коментари Харесай

Неочакваните признаци, че сте в депресия

Не сте тъжни или претрупани, само че въпреки всичко усещате, че нещо не е напълно наред с вас.

Може би сте в меланхолия без да подозирате? Ето кои са непредвидените признаци за това положение:

Притеснени или разчувствани сте

Повечето от нас мислят, че когато един човек е “депресиран ”, то той е изтощен, без сила, няма предпочитание за нищо и спи по доста. “Всъщност има два разнообразни типа меланхолия ”, споделя доктор Джули Холанд, създател на  книгата Moody Bitches: The Truth About the Drugs You’re Taking, the Sleep You’re Missing, the Sex You’re Not Having, and What’s Really Making You Crazy . Тя разкрива, че по-малко известният тип е да се чувствате разчувствани и по едно и също време напрегнати. “Не спите добре, може да започнете да крачите доста и да сте обезпокоени ”. Ето за какво Холанд разкрива да обърнете внимание на промени в съня, в притока на сила, а освен в случай че се чувствате по-изморени от нормално.

Ставате бавни

Изведнъж лесни за осъществяване отговорности стартират да ви лишават повече време от нормалното, само че няма причина за това (или най-малко по този начин си мислите). Изследванията демонстрират, че депресираните хора не се показват добре по време на работа. “Обърнете внимание дали работните ви задания са сложни за запомняне и за осъществяване, дали ви е станало по-трудно да мислите и реагирате толкоз бързо, колкото преди, и дали към този момент сте по-креативни ”, споделя Пирсън, като отбелязва, че депресираните пациенти стават освен бавни в мисленето си, само че и в дейностите си. “Депресията безусловно забавя системата ви. Вашето тяло става депресирано и вашите психомоторни процеси се забавят ”, споделя тя.

Гневите се за дреболии

Забелязали ли сте, че сте почнали да се дразните на дребни неща, даже на безобидни забележки от страна на шефа ви? В изследване в JAMA Psychiatry от 2013 година, повече от половината от депресираните хората са изпитвали нервност и яд, и тези признаци са показателни за по-тежък и по-дългосрочен случай на меланхолия. Пациентите са споделяли, че постоянно избухват за нелепости, губят хладнокръвие и даже се случва да хвърлят неща.

Гладът ви за сладко е отвън надзор

Повечето от нас към 10 дни преди цикъл изпитват неукротим апетит за сладки и тестени храни. И това е изцяло обикновено! Това, което не е обикновено е, в случай че имате сходна потребност през множеството дни от месеца. В изследване от 2010 година, хората в меланхолия са яли 8,4 порции шоколад на месец, до момента в който здравите човеци са поели единствено 5,4 порции на месец. “Организмът изпитва един натурален апетит за въглехидрати, когато сте в цикъл, само че и когато сте депресирани ”, споделя Холанд. Вашият мозък търси храни, които покачват силата и серотонина, само че това е единствено краткотрайно.

Снимки: Pinterest

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР