Не смятам да налагам командирски подход, а да печелим съмишленици

...
Не смятам да налагам командирски подход, а да печелим съмишленици
Коментари Харесай

Началникът на ВМА: Целта ни е въвеждане на нови лечения и изграждане на школи на европейско и световно ниво

Не считам да натрапвам командирски метод, а да печелим съидейници в нашите хрумвания. Стремежите ни са към въвеждане на нови лекувания и създаване на школи на европейско и международно равнище.

Това съобщи началникът на ВМА бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS по време на Общо събиране на персоналния състав на болничното заведение, оповестиха от пресцентъра на ВМА. На него той показа публично и останалите членове на управителния екип - полк. доцент доктор Владимир Василев, д.м. – заместник-началник по диагностично-лечебната активност, и полк. проф. доктор Румен Попов, д.м. – заместник-началник по учебно-научната активност. Пред персоналния състав началникът на ВМА показа къс доклад за десетте месеца, в които той краткотрайно ръководеше лечебното заведение и направи ревю за това какво следва отсега нататък.
Една от главните ни цели е опазване на финансовата непоклатимост на институцията. Ако към юни 2014 година ВМА генерираше дълг сред 5-8 милиона лв. на месец, то към 31 декември 2017 година болничното заведение има нула лв. дълг. Тази наклонност се резервира и в първите три месеца на актуалната година. Може би е време да не приказваме за задължения, а за развиване и по-сериозни капиталовложения, разяснява бригаден военачалник професор доктор Венцислав Мутафчийски.

ВМА е желана болница поради всички вас. ВМА е марка, само че тя е нищо без своите лекари и сестри, обърна се началникът на болничното заведение към персоналния състав и посочи позитивните мнения от страна на пациентите във връзка с обслужването. Ние не си позволихме в нито един миг от тези сложни години да свалим качеството на нашето обслужване, да създадем компромис с консумативите, медикаментите или с размера на вложените запаси в един болен. Просто оптимиизрахме активността, залагайки на икономическата успеваемост на лекуването, посочи още професор Мутафичйски. Той обърна особено внимание и на развиването на периферните лечебни заведения, част от структурата на ВМА, наблягайки, че всеки един военнослужещ, без значение в коя част на страната се намира, има правото на идентична качествена помощ, както във ВМА-София.

Сред целите са още запазване на фрагментите във ВМА, основаване на опция за стабилно кариерно развиване, привличане на нови фрагменти, закупуване на нова инсталация. Предстои доникъде на идващия месец всички ръководители на клиники да показват своя доклад и хрумвания за развиване на съответното звено и усъвършенстване на активността. Болницата работи по ясни правила. Не считам да натрапвам командирски метод, а да печелим съидейници в нашите хрумвания. Без хората, на които сме поверили клиниките, ние не можем да създадем нищо, разяснява началникът на ВМА.

Той посочи, че стремежите са към въвеждане на нови лекувания и създаване на школи, каквито са клиниките на професор Илия Салтиров, професор Крум Кацаров, професор Никола Владов. Това са моделите, към които ще се стремим във всяка клиника. Те са на европейско и международно равнище - и във връзка с качество, и във връзка с техника, и във връзка с умения, те са приети в европейски мащаб. Целта е всички наши клиники да доближат до това равнище, безапелационен бе бригаден военачалник Венцислав Мутафчийски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР