Не сме възпитани в култура на пиене на вино! В

...
Не сме възпитани в култура на пиене на вино! В
Коментари Харесай

Кое сирене е подходящо за виното, което пием?

Не сме възпитани в просвета на пиянство на вино! В нашия случай това е по-скоро херинга и кисела краставица като предястие за чаша водка. Истината обаче е, че от ден на ден хора пият вино. И ние чудесно знаем, че сиренето се сервира най-добре с вино. Само че, какво? Това е въпросът.

Сиренето и виното са композиция толкоз естествена и сполучлива като самун и масло. Предлагаме ви какви правила би трябвало да се съблюдават при избора на вино за сирената, които преди малко сме поставили на масата пред гостите.

Ето 6 съвета, които ще ви оказват помощ да получите вярното сирене за вашия вид вино

1. Комбинирайте виновност и сирена със същия интензитет

По предписание виновността с алкохолно наличие над 14,5% са по-интензивни и имат по-добър усет със сирена с по-интензивен мирис.

За виновност под 12% изберете сирена с по-мек усет. Със сигурност можете да се справите тук, нали?

2. Зрелите сирена вървят най-добре с тъмночервени виновност

С времето сиренето губи водното си наличие и става по-богато на усет с нараснало наличие на мазнини. Тези две качества идеално съответстват с тъмночервените виновност, защото мазнината в сиренето противодейства на високите танини във виното. Сирената, които узряват най-малко една година, ще бъдат най-хубавите тук - известните сортове Чедър, Гауда, Проволоне или Пармезан като Пармиджано - Реджано и Грана Падано.

3. Съчетайте сирената със сладки виновност

Изглежда, че сирената са подобаващи единствено за сухи виновност, до момента в който сладките виновност като Мускато са съвършена композиция с по-миризливи сини сирена. Защо? Защото сладостта във виното оказва помощ да се балансира „ горчивината “ в сиренето и го прави по-кремообразено. Рокфор, да вземем за пример, е съвършен в този случай.

4. Меките и кремообразни сирена идеално се съчетават с пенливи виновност

Пенливото вино се характеризира с висока киселинност и карбонизация, които обезпечават почистващ резултат върху небцето след кремообразно, лепкаво сирене като Бри, Камамбер, Кремонт или Епоайс де Бургон.

5. Вина и сирена от едно и също място постоянно вървят добре дружно

Най-често си коства да се доверите на локалните обичаи и да опитате виновност и сирена от същия район. Някои образци са Совиньон Блан с козе сирене (долина Лоара, Франция), Шардоне от Époisses de Bourgogneе (Бургундия, Франция) и Гарнача от Манчего (Испания).

6. Когато се съмнявате, предлагайте твърдо орехово сирене

Ако сервирате няколко виновност и не сте сигурни кое сирене е най-хубаво за тях, изберете най-безопасния вид и включете твърдо сирене. То ще има задоволително мазнини, с цел да балансира танините в аленото вино, само че задоволително деликатес, с цел да се слее съвършено с останалите. 

И в този момент? Чувствате ли се малко уверени в света на виновността и сирената?
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР