Не сме част от престъпната схема!Временно изпълняващият длъжността началник на

...
Не сме част от престъпната схема!Временно изпълняващият длъжността началник на
Коментари Харесай

Д-р Биляна Цветанова: В кръводарителния център не търгуваме с кръв!

Не сме част от незаконната скица!

Временно изпълняващият длъжността шеф на Отделението по трансфузионна хематология в Русе доктор Биляна Цветанова изиска да се обърне към жителите, които пишат, че работещите в кръводарителния център са част от незаконната скица с търговията с кръв.

Тя изпрати писмо с позицията си до редакцията ни, което публикуваме без редакторска интервенция:

Причината, заради която съм се въздържала от отговор на всички трудове и обвинявания е, че е обидно и унизително да се извинявам за немислимото и несъвместимото с дълга ми на доктор и човек.

От години дарителската система е оставена от страната на "самите давещи се ".

Има голям брой нормативни актове по какъв начин да се извърши кръвовземане, да се обработи, изследва и прелее кръвта, само че не и от кое място да се набират нужните количества кръв. Трайно липсват постоянни и същински безплатни кръводарители като господин Иво Минчев. Те се броят на пръсти и ние ги знаем поименно. В резултат пред всеки център за кръводаряване се вихрят необезпокоявани групи търговци на кръв. Те биват от време на време задържани, следствени и отново още веднъж и още веднъж са тук, от ден на ден. Говорейки на жителите, че "Те тези вътре с нас работят "!

Уважаеми жители на Русе, ние работещите в отделението по трансфузионна хематология, идваме на работа ден след ден, изпълняваме ПОЧТЕНО и непрекъснато отговорностите си към пациентите в целия район. Нашите близки четат вашите отзиви и ни питат "Ти за какво още работиш там, по какъв начин понасяш това? " Истината е, че обичаме специалността си, само че никой не може дълго да работи под дъжд от обиди, неистини и закани.

Бъдете здрави и подавайте сигнали в полицията при всеки допир с търговия със здравето!

Д-р Биляна Цветанова, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф ОТХ
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР