Не се притеснявам от повдигнатото обвинение от прокуратурата, пак ще

...
Не се притеснявам от повдигнатото обвинение от прокуратурата, пак ще
Коментари Харесай

Следобедните новини от Пловдив, Пазарджик и Смолян на 12.06.2023 г.

„ Не се тормозя от повдигнатото обвиняване от прокуратурата, отново ще се кандидатирам за кмет “. Това съобщи пред Дарик кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който е упрекнат от Окръжна прокуратура-Пловдив в длъжностни закононарушения, свързани с три публични поръчки за общи 2,4 милиона лв.. Заедно с него, обвинена е и заместничката му Теодора Денева. „ Това е политически удар “, разяснява Мараджиев, който е и регионален координатор на ГЕРБ в Пловдивско.

===========================

Трендафил Величков също подаде оставка като регионален шеф на Пазарджик. Той е изпратил заявление до министър-председателя учен Николай Денков, в което е изложил претекстовете си. “За повече от 20 години социална и политическа активност знам, че политика се прави с чиста идеология, морал, идея и екип. Не смятам, че политическите ми разбирания, в които имам вяра, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече - диаметрално противоположни са! “, гласи текстът на Величков. По-нататък той благодари на президента Румен Радев и премиера на служебното държавно управление Гълъб Донев, допълвайки с думите: “Убеден съм, че дружно с тях, като екип, преведохме сполучливо страната през вътрешнополитическите и външнополитическите стихии и я запазихме мирна, спокойна и демократична " - показва още Величков. Сутринта заявление за оставка с сходен възторг подаде и регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев и още близо 20 губернатори от страната. От Министерския съвет обявиха, че постъпилите заявки за овакантяване ще бъдат прегледани поетапно и ще се вземе решение за всяко едно от тях, като до тогава всички регионални шефове и заместител регионални шефове са длъжни да извършват функционалностите си.

=======================================

След отваряне на европейските стратегии, община Пловдив е в подготвеност да кандидатства за закупуването на 20 електрически рейса за обслужване на градския превоз. Днес локалната администрация тества втори подобен автобус, като задачата е да се видят качествата му в действителна среда. Поръчката за към 40 милиона ще стане посредством основаното ново общинско сдружението „ Екобус “, изясни отрасловият зам.-кмет Тодор Чонов.

=================================

Полицейска интервенция се е наложила през днешния ден преди обяд за преустановяване на всеобщо сборичкване в село Калояново. Враждуващите ромски семейства са от Долна махала и Калояново и се скарали до момента в който чакат на опашка за помощи пред службата за обществено подкрепяне. Конфликтът е зародил към 11 часа и незабавно натам са ориентирани екипи от районно управление (на МВР) Хисаря и бранш " Специализирани полицейски сили ". Боят е преустановен без да има съществено потърпевши. Към момента се откриват основателите.

=======================================

Кириякос Георгиу е новият старши треньор на " Родопа " (Смолян). Днес той бе публично показан от кмета на града Николай Мелемов, който е и президент на отбора, дружно с Валентин Кюлхански - вицепрезидент на клуба. Георгиу ще води тима от Смолян през сегашния сезон в " Трета лига " - Югоизточна група. Той заменя на поста Звезделин Чаушев, който пое зелено-белите напролет с концепцията да приключи сезона след напускането на Юлиян Сюрджиев. За последно Кириякос Георгиу е бил старши треньор на " Оборище " (Панагюрище). Георгиу е бил и ментор в школата на " Локомотив " (Пловдив), където е и помощник-треньор и анализатор на Бруно Акрапувич, когато отборът печели две купи на България и една Супер купа. За 3-ти юли е планувана и първата подготовка на " Родопа " за новия сезон.

Информации на Искра Койчева, Тина Соколова и Адриан Кулев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР