Не се подвежайте от името, с тази баница всеки ден

...
Не се подвежайте от името, с тази баница всеки ден
Коментари Харесай

Празнична домашна баница

Не се подвежайте от името, с тази баница всеки ден е празник

Необходими Продукти

за тестото


● брашно - 800 г
● сол - 1 с.л. равна
● вода топла - 500 мл

плънка


● яйца - 3 бр,
● сирене - 250 гр
● заквасена сметана - 200 г
● краве масло - 10 с.л. за намазване

Начин на подготвяне

В купа пресейте брашното и прибавете солта, разбъркайте. Оформете кладенче и налейте топлата вода, замесете меко тесто. Завийте тестото за 5 минути да се отпусне, като през това време разтопете маслото и оставете да се поохлади.

Откъснете 1/3 част от тестото и я разделете на 6 броя равни по величина завършени топчета. Останалото тесто разделете на 12 броя равни по величина топчета. Разточете топчетата благодарение на точилка на листа колкото чинийка за чай. Подредете ги на две купчини надлежно 6-те броя и 12-те броя поотделно, като посред всеки лист мажете с охладеното масло благодарение на четка.

Започнете с пръсти да разтягате по огромната купчинка тесто, доколкото можете, като най-после си помогнете с точилката на кора по огромна с 4 пръста от диаметъра на тавата. Разстелете кората в намазаната авансово тава с масло, като обхванете и стените на тавата.

Направете си плънката, като смесите и разбъркате яйцата, натрошеното сирене и сметаната. Разстелете плънката отмерено върху първата кора.

Разточете втората купчина тесто 6-те листа по същия метод на кора колкото диаметъра на тавата. Положете кората върху плънката, а стърчащите краища на долната кора съберете с подгъване върху баницата, намажете с останалата лой.

Нагрейте фурната на 200 градуса и печете първите 20 минути, а след това на 180 градуса за към 45 минути.

Съвет: Не натискайте и мачкайте доста баницата при разточването на корите, добре е да има колкото сe може повече въздух в нея.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР