Не съм си представял, че такива циркове могат да се

...
Не съм си представял, че такива циркове могат да се
Коментари Харесай

Проф. Михаил Константинов: Историята с машините се превърна в цирк!

Не съм си представял, че такива циркове могат да се разиграят в българския избирателен развой. Това разяснява проф. Михаил Константинов в ефира на Радио " Фокус ". Той добави, че е от хората, които са явно болшинство в страната и не схващат какво се случва с машините за гласоподаване.

„ Забележете – висшият орган, който дава отговор за произвеждането на изборите, ЦИК също не знае от кое място се появяват от нищото тези машини. След като ЦИК не знае, това е едно доста обезпокоително нещо. Значи има доста значима съставния елемент в изборния развой, за която ЦИК не е осведомена, няма никаква визия. Това се случва за пръв път през последните 31 години. Аз съм бил 20 години член на ЦИК, пет-шест години съм бил заместник-председател – в никакъв случай не съм си представял, че такива циркове могат да се разиграят в българския избирателен развой “, съобщи той.
свързани новини46652преди 4 часа47686преди 3 часа
„ Първо бяха 228, след това не знам какъв брой бяха, 150 ли, 200 ли, и в този момент нови машини – общо 600 машини изникнаха от нищото. Не получих за себе си най-малко приемливи отговори от кое място са тия машини и основното – още какъв брой. Историята стана напряко циркаджийска. И това е неприятно, тъй като се подрива доверието в изборния развой. Доверието при едни избори е най-важното. Без доверие няма смисъл да вършим избори “, уточни още Константинов.

По думите му, позволили сме диалогът за една технология да замести диалога за политики.

„ Има ли естествена страна по света, която да се занимава с метода на гласоподаване месеци наред, без да се занимава, без да е въвлечена в диалог за политики? Виждате, че ние катастрофираме по всички линии – по здравна линия, по финансова линия, по линия на доверието във всичко. Това са произшествия. А ние приказваме в този момент по какъв начин тъкмо ще гласуваме “, уточни изборният специалист.

" Апелирам към политици, управленци и всевъзможни, да си седнат на задниците и да вземат решение проблемите на България, а не да затъват в непрекъснати нелепости ", съобщи още Михаил Константинов.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР