Не съм оптимист, защото отдавна у нас няма парламентаризъм. Дори

...
Не съм оптимист, защото отдавна у нас няма парламентаризъм. Дори
Коментари Харесай

Нешка Робева: Не съм оптимист, защото отдавна няма парламентаризъм

" Не съм оптимист, тъй като от дълго време у нас няма парламентаризъм . Дори партиите се обезличиха, трансфораха се в едно и също - вземат властта, използват я в своя изгода и по-късно стартират още веднъж да дават обещание ". Това мнение изрече пред БНР Нешка Робева, народен представител в VII Велико национално заседание, общественичка.

В деня на конституирането на 45-ото Народно заседание ще проличи кой накъде е тръгнал, разяснява тя и добави:

" Утрешният ден (15 април) ще бъде един тест. Какво може да желае един народ, избрал разнообразни партии, че тези партии да не се спогодят в един толкоз спешен миг в името на народа ".

Според нея желанието на политиците да отидат на избори още веднъж е проява на липса на държавническо мислене :

" Всеки ще се надява на повече гласове, на по-голям %. Като знаем защо отиват тези хора в Народното събрание - отиват, с цел да оправят личното си състояние... и добре го оправят ".

По думите ѝ едни нови избори няма да решат нищо, а ще бъдат разход на пари:

" За да се нагърби някой да сформира държавно управление, се желае много храброст, тъй като ситуацията не е розово. Аз си представям, че индивидът, който ще направи ново държавно управление, ще застане почтено пред народа и ще каже какво е ситуацията сега, какво ни чака и какво в избран период от време ще реализира ".

Нешка Робева предложи на Слави Трифонов (лидер на втората по мандати в Народното събрание партия " ИТН " - б.р.) да внимава, с кого ще се заобиколи, в случай че реши да поеме ръководството на страната.

Интервюто на Даниела Големинова с Нешка Робева в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР