Не са отменени училищни тържества заради коронавируса. Това каза министърът

...
Не са отменени училищни тържества заради коронавируса. Това каза министърът
Коментари Харесай

Вълчев: Не сме отменили училищни тържества заради коронавируса

Не са анулирани учебни тържества поради ковид. Това сподели министърът на стопанската система Красимир Вълчев във връзка със обстановката към ковид, съобщи Българска национална телевизия.
По-рано през днешния ден по рекомендация на Националния действен щаб за болестта " COVID-19 " анулираха плануваният формален обред за честване на 142 години от Освобождението на България на връх Шипка.
Има възможност идващите дни и други области да изпаднат във вторична грипна епидения, сподели още той, като добави, че ще е належащо преструктуриране, с цел да се навакса част от материала. " Рядкост са тези общини и учебни заведения, които имат повече от 10 дни почивка ", сподели просветителният министър.
Той съобщи, че отдалечената форма на образование е регламентирана, само че единствено за децата от 4-ти клас, които трайно отсъстват. " В момента по-скоро се ползва като изключение ", изясни той.
Министър Вълчев сподели още, че 7 - 8 училищен групи групи са се завърнали от Италия - всички би трябвало да са под карантина.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР