Не приемам съмненията, че в промените на Закона за социалните

...
Не приемам съмненията, че в промените на Закона за социалните
Коментари Харесай

Бисер Петков: Не прокарваме текстове от спряната Стратегия за детето

Не одобрявам подозренията, че в измененията на Закона за обществените услуги са прокарани положения от спряната Стратегия за детето. Това изрично е несъстоятелно, съобщи пред Нова телевизия министърът на труда и обществената политика Бисер Петков във връзка на митингите на родители против измененията в два закона – за обществените услуги и за протекция на детето.

„ Няма Национална тактика за детето с небосвод 2030 година Имаше план на подобен документ, който беше отдръпнат още на стадий публични съвещания през май тази година и по който работата не продължава ”, съобщи Петков.

Той посочи, че подготовката на плана за национална тактика 2019-2013 година и на закона за обществените услуги се е правила по друго време от разнообразни екипи и не приема подозренията и хипотезата, че тихомълком, със Закона за обществените услуги, са прокарани положения от тактиката.

Бисер Петков разяснява и случая с падналото от втори етаж дете на година и три месеца. По думите му евентуално родителите на детето ще бъдат санкционирани за това, че са го оставили без контрол.

„ Задълженията на всички, които поставят грижи за деца, са записани в Закона за протекция на детето. От обществено подкрепяне са се самосезирали от изявленията в медиите и екипи от обществени служащи са посетили дома на детето, което падна от втория етаж, до момента в който родителите му спели. Социалните служащи са посетили и болничното заведение, провели са срещи и са открили, че изискванията, в които се отглежда детето са естествени, посрещат се потребностите му, свързани с възрастта. Надявам се, че това дете ще се възвърне и това за тях ще бъде урок за родителите. В никакъв случай не става въпрос за лишаване на дете. Родителите са поискали да получат психическа поддръжка ”, изясни министърът. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР