Не отминаха ли мутренските времена?Неприятна ситуация, развила се на площадка

...
Не отминаха ли мутренските времена?Неприятна ситуация, развила се на площадка
Коментари Харесай

Майка се оплака от агресивно куче - пратиха й мутри

Не отминаха ли мутренските времена?

Неприятна обстановка, развила се на площадка на ул. " Гео Милев " във Велико Търново, предизвика майка да се замисли над това дали децата ни са по значими от кучетата, дали времето на мутрите от 80-90 година е отминало, отговорността на родител-дете и за това какъв брой ни липсва състрадание и угриженост към близък.

Мария Георгиева споделя във Facebook, че е излезнала по здрач със сина й на въпросната площадка - имало е доста деца и момиченце с малко, привидно безобидно куче. Децата предупреждавали, че кучето хапе и се хвърля, а момиченцето, собственик на животното, също удостоверило, че кучето е нападателно.

Станало е по този начин, че дребното куче се е нахвърлило върху сина на Мария, момчето е паднало по тил и е бил скован от смут, целият трептящ и ревящ. Майката разяснява, че те също имат куче и безпределно обичат четириногите.

След случката Мария се обадила на майката на момичето, което е било с кучето на площадката и й обяснила в резюме случая, че кучето е нападнало сина й. Майката на момичето декларирала, че това е нейното дете (кучето) и е част от фамилията й и нямало какво да направи. " Тук си зададох въпроса, а нашите деца, къде са, по маловажни ли са от кучетата или кучета ги яли? След като напуснах площадката срещнахме и друга майка с дете на 1.8 мес., също потърпевшо от въпросното куче. ", написа Мария в обществената мрежа.

Майката на момичето с кучето потърсила Мария, която очаквала, че ще пита по какъв начин е сина й, очаквала и да се извини, само че получила следният въпрос и опасност:

- Вие каква сте?
- Майка!
- Стойте на място, не мърдайте, тъй като ще ви пратя хора!

" И тук се запитах, би трябвало ли да съм някой, специфичен човек или просто елементарна майка на малко дете, нападнато от куче. ", прибавя Георгиева, която след случилото се прибрала да нахрани сина си и що за изненада - някой почукал на вратата й.

" Бяха ни изпратили хора - чиновник от охранителна компания, който след телефонно позвъняване от майката, беше дотърчал. Навярно не без възнаграждение. Като какъв?!? Охрана на момичето, то беше единствено за заплашване, за снемане на пояснения, за припомняне на тези времена, в които едни хора чукаха по вратите и гледаха неприятно! Върнаха ме в 80-90г., когато някои се изживяваха на по-специални от други. Но по този начин и родители, които да се позаинтересуват персонално от станалото, не се появиха! Въпросите са доста, всеки да дава отговор самичък за себе си! Но какво би станало, в случай че беше противоположното, в случай че момичето беше нападнато от куче!?! За всеки би трябвало да си има място, децата на площадките, кучетата на означение за това места, изключително в случай че се знае, че са рискови и хапят!!! ", прибавя Мария Георгиева.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР