Не отговарят на истината твърденията на прокуратурата, че бизнесменът Васил

...
Не отговарят на истината твърденията на прокуратурата, че бизнесменът Васил
Коментари Харесай

Божков екстрадиран - лъжа, според адвоката му, който показа документи

Не дават отговор на истината изказванията на прокуратурата , че предприемачът Васил Божков не се е върнал у нас по лично предпочитание, а е. В това бе безапелационен юристът му Георги Гатев.

Коментара си той даде след траял над 4 часа разпит на Божков в качеството му на очевидец по следствието за това, че някогашният хазартен необут е плащал " такса успокоение " на експремиера Бойко Борисов посредством някогашния финансов министър Владислав Горанов и пиара на Борисов Севделина Арнаудова.

" Тази информация не е точна, да не кажем, че е погрешна - това, че той е бил екстрадиран от Емирствата. Разполагам с документ, че той непринудено с решение на прокуратурата (на ОАЕ) се връща в България и че не е екстрадиран " , съобщи юрист Гатев.

И сподели документа от прокуратурата в Абу Даби в оригинал на арабски език и формалния превод на български. Продължи и с детайлностите - когато прокуратурата в Емирствата е разглеждала настояването на Божков да се върне у нас, той бил трикратно запитан - сигурен ли сте, че желаете да се върнете в България и ще бъдете в сигурност там?

Освен това, попита реторично бранителят - в случай че приказваме за екстрадиция, то по какъв начин Божков е пътувал изцяло самичък с самолета, непридружаван от публични лица, които да го охраняват?

Божков също така е нямал никакви правни проблеми с управляващите в Дубай, не е бил и арестуван, каквито информации излязоха по-рано, твърди Гатев.

А що се касае до днешния разпит - Божков показал към този момент известните обстоятелства за претенции от него рекет, само че освен. " Повечето от нещата ги знаете, той ги удостоверява с някои допълнения ", отговори на въпрос на News.bg юристът на подсъдимия някогашен
хазартен необут.

Не даде обаче повече детайлности, защото пред прокурорите подписал декларация за неразгласяване на елементи по производството.

Разпитът на Божков, въпреки и проточил се над 4 часа, продължава и на следващия ден от 11 часа.
 Прокуратурата схванала едвам през вчерашния ден, че Божков е екстрадиран?
Прокуратурата схванала едвам през вчерашния ден, че Божков е екстрадиран?

Документите от ОАЕ са с дата 23 август, а кореспонденцията с Министерство на вътрешните работи от 28 август

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР