Не оставяйте градинските си кутии и саксии празни през студения

...
Не оставяйте градинските си кутии и саксии празни през студения
Коментари Харесай

Декоративни храсти красят балкона през зимата

Не оставяйте градинските си кутии и саксии празни през студения сезон: доста растения ще ви разрешат да озелените балкона си с растения през зимата.

Зеленото отива и на зимата зимата

Камелия, зимен жасмин, чемерика, циклама... Някои цветя са в положение да преодолеят сланата, с цел да показват своето зимно зветно шоу. Ако имате тази опция, би било тъпо да я пропилеете през зимата. Добавете тези растения към саксиите с няколко вечнозелени растения, които споделят едни и същи потребности (тип почва, минимална температура...).

Ако предпочитате да имате растения, които са в действителност лесни за развъждане, забравете изцяло за цветята. Те могат да са много уязвими към студа и зимните течения. Най -добре си поиграйте с нюанси на зеленото, размерите и формите с вечнозелени растения като бръшлян, бамбук, чемшир, пиерис... и не забравяйте да ревизирате всички дребни иглолистни дървета.

Цветни петна на балкона през зимата

За да добавите цветни петна, пробвайте да засадите зимен пирен, най -издръжливият от всички цветни растения, а също и ягодоплодни шубраци като скимия. Обърнете внимание, че скимията би трябвало да се внася на закрито, в случай че температурите паднат под  5 ° C.

Или си купете падуба с плодове (женски екземпляр) или купете самоопрашващ се като „ JC van Tol “ или „ Аляска “, с цел да сте сигурни, че ще имате плодове.

Тревите ( власатка, карекс ) ще придадат размер на аранжировката, а декоративното зеле ще притегли окото и ще придаде доза уникалност.

Подходящи условия за развъждане

Страхотни растения за зимен балкон са зимно зеле, скимия и вереск. За предпочитане е да изберете пластмаса за вашите саксии и култивиран кутии, тя има преимуществото да не се скапва, когато замръзне. Можете да скриете пластмасата с дървени кутии. Осигурете дълбочина от най-малко 40 см за дребните шубраци.

Засадете доста гъсто (растенията не са във вегетационна фаза), в специфична балконна растителна почвена примес. Не забравяйте да сложите по дъното на саксията нещо за дренаж (глинени камъчета и култивиран текстил), тъй като застоялата вода и студът не са добра композиция. По същия метод плъзнете разделител сред вашите саксии и пода, с цел да ги изолирате от студа и да не ги валяте в локви при положение на дъжд или сняг.

Проверете дали градинските кутии не са на пътя на някои течения, зад ветроуловителите. Също по този начин, имайте на разположение няколко части защитни покривала, като обвивка с мехурчета или стиропор, които ще бъдат потребни при положение на мощен мраз.

Ако не сте сигурни, че това са вашите зимни растения, консултирайте се с градинар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР