От ранната сутрин на Велика събота израелската полиция засили мерките

...
От ранната сутрин на Велика събота израелската полиция засили мерките
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност в Йерусалим преди слизането на Благодатния огън

От ранната заран на Велика събота израелската полиция ускори ограниченията за сигурност към Стария град в Йерусалим и вътре в него в очакване на чудото на слизането на Благодатния огън в църквата на Божи гроб, оповестява РИА Новости .

Пред портата на входа на Стария град тълпи от поклонници чакат с вярата да видят чудото на слизането на Благодатния огън. Полицията към момента не е почнала да позволява проведени групи поклонници в Стария град.

Посетителите на Стария град на тази Велика събота обаче са доста по-малко от година по-рано. Това се дължи на обстановката в страната на фона на ескалацията на палестинско-израелския спор и логистичните усложнения с полетите, защото доста самолетни компании към момента не летят до Израел.

Слизането на Благодатния огън, който символизира чудотворната светлина на Възкресението Христово, се прави единствено на Велика събота в храма на Гроба Господен (йерусалимския храм " Възкресение Христово " ) в навечерието на православния Великден и единствено посредством молитвите на православния патриарх.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР