„Не ни трябват бушоните, а истинските виновни, които пускат „тока“

...
„Не ни трябват бушоните, а истинските виновни, които пускат „тока“
Коментари Харесай

 БСП внася сигнал до Главната прокуратура срещу кмета Фандъкова

„ Не ни трябват бушоните, а същинските отговорни, които пускат „ тока “ на корупцията, която убива “, безапелационен бе депутатът от Българска социалистическа партия Христо Проданов на ексклузивен брифинг в Народното събрание, откъдето стана ясно, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ внася сигнал до Главната прокуратура против кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Поводът е погубеното от необезопасен кабел момче и неналичието на цялостна информация по случая, както и нежеланието да се поеме отговорност поради злополуката.

„ Внасяме сигнала на база на изявление, обещано от кмета Йорданка Фандъкова пред медиите сутринта, в което самата кметица позволява и не изключва опцията да има корупция в Столична община. Това е кметът, който 12 години ръководи София и тя не изключва опцията да се раздават пари под масата в общината. Няма да се откажем, до момента в който истината не излезе нескрито “, съобщи Проданов.

Той разяснява и следващото отхвърлено искане на Българска социалистическа партия за чуване на министър-председателя Борисов и кмета Фандъкова в Народното събрание по отношение на трагичния случай в София, при който момче почина след токов удар на столичен тротоар, а по-късно стана ясно, че необезопасеният кабел е захранвал противозаконна будки. От Българска социалистическа партия преди ден разкриха, че повече от 100 такива нерегламентирани обекта са благосъстоятелност или са стопанисвани от общински съветници от ГЕРБ.„ За страдание ръководещото болшинство в Народното събрание по всякакъв начин се пробва да скрие корупцията и истината от българските жители за това по какъв начин се ръководи през днешния ден София и България. Искаме да се разбере кой пуска „ тока “ на корупцията и на беззаконието, което за следващ път лиши човешки живот “, настоя националният представител Христо Проданов.

Социалистът удостовери, че Българска социалистическа партия ще продължи да желае чуване на премиера и на кмета, както и ще желае оставката на Йорданка Фандъкова.

„ Общинските съветници от Българска социалистическа партия в Софийския общински съвет /СОС/ ще настояваме ръководителя на Столичния общински съвет да свика изключително съвещание, на което да бъде изслушан кметът на Столична община и основния проектант на града, само че освен по съответния случай, а и по отношение на противозаконните градежи и обекти, които има на територията на Столична община като цяло “, заяви общинският съвет на Българска социалистическа партия Диана Тонова, която също взе участие в изключителния брифинг на Българска социалистическа партия в Народното събрание.

Тя акцентира, че в случай че ръководителят на СОС Елен Герджиков не извърши това си обвързване, левицата ще събере подписка от всички общински съветници за привикване на такова изключително съвещание. „ Истината би трябвало да излезе нескрито “, безапелационни са социалистите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР