Не, не е Лили Иванова - тя е малко по-млада.

...
Не, не е Лили Иванова - тя е малко по-млада.
Коментари Харесай

На 85 на корицата на "Вог"

Не, не е Лили Иванова - тя е малко по-млада. Най-възрастната дама, удостоена с достойнството да краси корицата на вероятно най-престижното фешън списание в света -  " Вог ", е Джуди Денч. 

Тя е на 85 и към момента със забележителна сила посреща професионалните си задължения като актриса. Кариерата й стартира в далечната 1957 година с шекспирови функции в спектакъл " Олд Вик " - играе Офелия в " Хамлет ", Жулиета и Лейди Макбет. Макар и по-късно, киното също не пропуща да я забележи - до през днешния ден тя има над 100 функции на екрана и сбирка от всички влиятелни награди, измежду които " Оскар " (и седем номинации), 10 наградата БАФТА, два " Златен глобус ", " Тони " и седем " Оливие ".

Масова популярност отвън родната й Англия я спохожда с ролята на М - шефката на сътрудник 007 в MI-5, която тя играе от 1995 до 2012 година През 1988 година кралица Елизабет II я удостоява за заслугите й с купата " дама ", женския еквивалент на " сър ". 

Фотосесията за  " Вог " е заснета от фотографа Ник Найт преди да бъдат наложени рестриктивните мерки поради ковид през март. В съпътстващата публикация обаче 85-годишната актриса споделя по какъв начин живее в изолираност.

" Семейството ми не е с мен. Поддържаме връзка по телефона и интернет. Налагам си да науча всички сонети на Шекспир. Опитвам се всеки ден да изучавам нещо ново, каквото и да е ", казва тя. Джуди Денч споделя също, че остаряването е " извънредно ", както и че й е неприятна нуждата да разчита от ден на ден на други хора. Тя обаче отхвърля да използва думата " пенсиониране ".

" Не, не, не, не. Не използвайте тази дума. Не и в дома ми. Не тук. Измийте си устата! ". За актриса на 85 години, Джуди Денч има необикновено претрупан работен график - до края на 2020 година се чака да излязат четири нови кино лентата с нейно присъединяване. 

В изявлението Денч разисква и рецензиите по адрес на последния, излязъл по екраните - екранизацията на мюзикъла " Котки ", Оказва се, че актрисата е също толкоз разочарована от крайния резултат, колкото и най-гласовитите критици. 

Актрисата използва времето в карантина за щедрост в помощ на медици и болногледачи във Англия. Без да има профили в обществените мрежи, Денч съумя да стане шлагер в Twitter и TikTok с помощта на няколко клипа, които нейни близки разгласиха. 

judi dench doing tik tok dances, is life real nowpic.twitter.com/JbFuaqMT8F
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР