Не НАТО, а Европейският съюз е дългосрочно по-голямата заплаха

...
 Не НАТО, а Европейският съюз е дългосрочно по-голямата заплаха
Коментари Харесай

Димитър Бечев: ЕС е дългосрочно по-голямата заплаха за имперския порект на Путин

" Не НАТО, а Европейският съюз е дълготрайно по-голямата опасност за имперския порект, който преследва Владим Путин ", сподели за БНР Димитър Бечев , старши помощник към Атлантическия съвет на Съединени американски щати и учител в Оксфорд.

" Вече имаме на практика доказателства по какъв начин Украйна  лека - бавно се интегрира в политическото и икономическото пространство на Евросъюза. Това е един необратим развой. Русия остава единствено с един инструмент в ръцете си и това е групата военна мощ.

НАТО няма да присъедни Украйна , тя няма да стане член, няма какво да се лъжем. Но процесите на присъединение към Европейски Съюз стават изпод - нагоре, те имат някакъв автоматизъм, там Русия доста малко може да влияе ", сподели още в " Хоризонт до обед " Димитър Бечев.

" Рацбира се, ние единствено можем да гадем и да спекулираме какво има в главите на Путин и неговото най-близко обграждане. Но поглеждайки 10 години обратно, планът постоянно е бил по линия на стопанската система, по линия на институционалното обвръзване на това постсъветско пространство .
Но дефакто Европейски Съюз държи повече карти съгласно мен, тъй като Украйна бележи някакъв прогрес в региона на търговията, износът, свободното придвижване на хора ", смята още Бечев.
По думите му в този момент изтеглянето на съветски войски от границата с Украйна към момента не може да изключи военния сюжет . Не се ясно какъв брой стабилно и дълготрайно е това евакуиране, сподели Димитър Бечев.

  " Обучението по бежанско право, проведено от фондация за Достъп до права ми вдъхна храброст да опиша какво е да пееш под звука на свистящите патрони ", сподели в " Хоризонт до обед " бесарбската българка Ана Великова , родена и израснала в Бесарабия, която представаме посредством Сдружение „ Мулти култи колектив ” в границите на плана „ Мигранти с гении ”.

Великова е студентка по Международни връзки в Софийския университет " Свети Климент Охридски ", пътува постоянно до Украйна. 
" Сега макар, че ситуацията е тревожна, някак си резервираме успокоение, тъй като знаем, че нашата войска е мощна , че има кой да ни отбрани, че имаме сътрудници, коита са подготвени да ни пазят на интернационално равнище ", сподели още Ана Великова.
Още по тематиката в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР