Не напускам БСП! Не напускам своята партия! Въпреки че и

...
Не напускам БСП! Не напускам своята партия! Въпреки че и
Коментари Харесай

Не напускам БСП! Не напускам своята партия! Въпреки че и аз се чувствам изключен, както 14-те социалисти!

Не напущам Българска социалистическа партия! Не напущам своята партия!
Въпреки че и аз се усещам изключен, както 14-те социалисти, изключени скандално и противоуставно на последното съвещание на Конгреса! Както стотиците други, които се самоизключиха и напуснаха в последните години, в това число и в днешните дни, огромна част от които мои дългогодишни другари и приятели.

Отсъствието ми от листата на изключените не ме кара да се усещам десегрегиран от едно дефинитивно делегитимирано управление!

Оставам социалист, какъвто е моят нравствен и интелектуален избор!

Но от през днешния ден нататък ще бъда свободен социалист, социалист на свободна процедура.

Поради това не мога да си разреша по-нататъшно присъединяване в органите на Българска социалистическа партия и приключвам присъединяване си в Общински съвет на Българска социалистическа партия – Благоевград.

Подобно мое присъединяване, при дефинитивно авариралата вътрешно-партийна народна власт, единствено ще продължи да легитимира дейностите на тези, които отпред с Нинова и нейните кръжоци по места откраднаха партията.

Отказвам да вземам участие в продукция със сервиране на значими решения в „ 12 без 5 “, с оглед отбягване на открития разговор и разбор и осъществяване на политика на на практика „ свършените обстоятелства “, режисирани от аниматори, които от дълго време са скъсали с Благоевград, което обаче не им пречи да не престават да се стремят да акушират процесите в БСП-Благоевград в частност, само че и в Благоевград като цяло. И извършващи в последна сметка контраподбор, трансформирайки общинската организация в пленник на прогресираща мъка!

Отказвам да вземам участие в фалшификати на официално уставни процедури и продължение на подмяната от обезверени другари на попътния вятър.

Но тъй като огромна част от изключените и напусналите партията са мои дългогодишни другари и приятели, уверени социалисти и почтени хора, ще си разреша да прибавя още нещо.

1.Разочароващо предвидими и мерзки са синхронните рапорти, с които лицата от тесния деградиращ кръжец към председателката, жигосват своите довчерашни съпартийци, като по мракобесен метод им приписват всевъзможни несъществуващи грехове. Това с изключение на мерзко е и извънредно неинтелигентно! Патологията е отблъскваща, когато гастролирали в разнообразни партийни „ планове “ (от ДСБ до Георгьовден) личица от кръжеца внедрен в Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия, дефинират изключените като сътрудници на ГЕРБ и превратаджии!

Тези, които проведено доведоха Българска социалистическа партия до безпомощно обезверено положение, до равнището на петоразрядна политическа мощ, от висотата на какви лични достолепия трансферират всички отговорности на набелязаните от тях, на тези, които имат единствения грях, че не са способни на задоволително обич към председателката?

2.Цинично и също по този начин разочароващо предвидимо е изказванието им, че ставало дума за развой на излекуване и пречистване!

Последните няколко години флагрантно потвърдиха, че няма излекуване и хомогенизиране към линията на Нинова, няма подсилване на структурите и реализиране на по-високи равнища на социална поддръжка.

Безусловно и за жалост сме очевидци на противоположното: няма излекуване и консолидиране, има дълбока и необратима структурна ерозия, налице е политическа обезценка на партията.

Драматично е застрашено от изтриване достоверното ляво политическо посланичество в политическото пространство.

И заради това смятам, че не трябва повече да бъдат диференцирани като отговорност открадналата партията Нинова и тези към нея, които я вършат към момента допустима в окупираната от нея и тях партийна територия.

Като стартираме с тези, които пристигнаха от дясното и платено я възхваляваха, преминем през тези, които проведоха схемите и й предоставиха партията още през 2016г., измежду които оределите към този момент до един претенденти за сиви кардинали, разчитащите да им бъде предоставена опцията да карат влака и несъмнено нормалната конформистка каста, разчитаща на скромни джобни!

Не е изненадващо, че част от тях към този момент се подредиха измежду позакъснелите изявени нейни критици, след нескончаем интервал на безропотно и безрезервно осъществяване на водената от нея политика на мъчителни разделения, изключвания и брутални заклеймявания, консервативни послания, обезличаване и неуважение на законните органи и процедури, изобщо на радикалната замяна в партията и разглобяване на нейния потвърдено либерален организъм! Сиво и практично!

Нинова от дълго време и несъмнено се утвърди, като най-големия зложелател на нашата партия! Нинова унищожи Българска социалистическа партия и продължава методично да я изстисква и унищожава, което е голяма неволя за България.

Всички те обаче не престават да се усещат комфортно измежду руините на срутените от тях самите идеали.

Искам да ги предупредя, че при Нинова към този момент няма места за всички тях! И няма да има, каквото и да им е дадено!

Хората с потвърдена липса на лична вероятност не трябва повече да завличат дружно със себе си Българска социалистическа партия към дъното.

20.02.2023г. инж.Емил Костадинов
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР