Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата

...
Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Имаме над 1250 училища без коронавирус

" Не можем да си позволим да затворим за месеци. Училищата бяха нарочени за идеалния провинен, тъй като втората вълна съответства със отварянето на учебните заведения, само че това не е потвърдено ", сподели в отбрана на присъственото образование министърът на образованието Красимир Вълчев, който беше специфичен посетител в предаването " Неделя 150 " по БНР тази заран.

В своя защита той уточни проучвания, които демонстрират, че дребните деца са и по-малък пропагандатор на вируса:  " Стойностите на заболелите възпитаници и децата в предучилищна възраст са над 12 пъти по-ниски от междинните, само че има съмнения, че боледуват безсимптомно и придвижват ковид ".

Вълчев акцентира, че заповедта за централизирано затваряне на учебните заведения не е била вярна. 

" Получихме претенции за отваряне на учебни заведения и за осъществяване на образователни часове и практики, по тази причина преминахме на диференциран метод ", разяснява той. Министърът обаче акцентира, че в България има над 1250 учебни заведения, които въобще не са се сблъсквали с ковид - нямат заболели и/или карантинирани учители и възпитаници. Това са най-вече образователни заведения в дребни и по-отдалечени от огнищата в огромните градове обитаеми места.

Диференцираното взимане на решения е по-отговорното държание, безапелационен беше Красимир Вълчев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР