Не може министърът на регионалното развитие на чисто нова сграда

...
Не може министърът на регионалното развитие на чисто нова сграда
Коментари Харесай

Инж. Иван Алексиев: Не може да се издава виза за строеж на чисто нова сграда върху законно съществуващ строеж

„ Не може министърът на районното развиване на чисто нова постройка за детска болница върху законно действителен градеж, тъй като няма акт от страна на притежателя (МЗ) за унищожаване на градежа и за отписването му като актив и надлежно изтриване от кадастралната карта “, разяснява за БНР изпълнителният шеф на Здравната капиталова компания  инж. Иван Алексиев.

Никой не е изискал издаване на „ виза “. Поискано е допускане за изменение на настоящия застроителен проект . Т.е. законния притежател на земята е изискал позволение да създаде застроителен проект.

Процедурата е следната:

На база на настояването се издава заповед за допускане. В тази заповед би трябвало да се укажат допустимите параметри на зоната, в която се намира парцела. Освен това се указва и с кого би трябвало да се съгласува ПУП-а. С издаването на такава заповед се стопират всички бъдещи процедури по изменение до одобрение на поисканата за парцела. След правене на ПУП-а и неговото координиране, ПУП-ът се преглежда на Национален експертен съвет, където се утвърждава или отхвърля.

След одобрение на ПУП-а се издава заповед за влизането му в действие. Чак тогава може да се издава „ виза “ или да се проектира непосредствено по извадка от застроителния проект, в случай че е създаден във фаза РУП- работен организационен проект “, акцентира за БНР инж. Алексиев.

„ На срещата в Народното събрание през вчерашния ден за детската болница не бяха и поканени работещите по плана, уточни още изпълнителният шеф на Здравната капиталова компания .

От консорциума Обединение " Детско здраве " оповестиха в това време, че по отношение на постъпили запитвания във връзка с полемиката за Национална детска болница през вчерашния ден, нито фирмите в него или специалистите, ангажирани с идеята Национална детска болница, са осведомени или търсени за присъединяване.

„ Нямаме разумно пояснение за какво не сме поканени , само че сме уверени, че можем да построим най-хубавата болница за децата на България .

Тук е моментът да подчертаем, че фирмите в ДЗЗД " Детско здраве " имат потвърден във времето опит и експертиза в построяването на лечебни заведения. В България образци за уменията ни са постройките на УМБАЛ " Света Екатерина ", на болница Токуда, на УниХоспитал в Панагюрище, актуалният лъчетерапевтичен блок на СБАЛО и други Имаме интернационална поддръжка от Dutch Health Architects, проектирали Erasmus Medical Center в Ротердам, Холандия, Next Generation Hospital в Братислава, Словакия, Princess Elisabeth Children’s Hospital в Гент, Белгия и други

Заявяваме още веднъж, че имаме цялостния потенциал и познания да осъществим контракта си и да построим Националната детска болница за малко повече от 2 години. Последната нужна крачка за реализиране на този върховен български приоритет е в ръцете на институциите ", показват от консорциума Обединение " Детско здраве.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР