Не може да правиш предложение за ваксините, да задължаваш парламента

...
Не може да правиш предложение за ваксините, да задължаваш парламента
Коментари Харесай

Дариткова отговори на Нинова за руската ваксина

Не може да правиш предложение за имунизациите, да задължаваш Народното събрание да го разисква и още повече да искаш да задължиш държавното управление да наруши законодателството. Това сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в декларация в отговор на Българска социалистическа партия, представена от " Фокус ".

" Корнелия Нинова лобира за един учебник и за една ваксина, а на този декор твърди, че изрично се опълчва на сходни феномени. Картината на отсъстващата съпротива е типична за 44-ото Народно заседание. Дълго време бяха отвън Народното събрание, а и в този момент виждаме систематичен бойкот на съвещанията. Типичното държание на водача на Българска социалистическа партия е явяване за временен гастрол в пленарна зала с поредна декларация, която показва тежко разминаване сред думи и каузи. Твърдението, че сте срещу лобизма търпи провал от това, което чуваме в последните седмици от тази парламентарна естрада от госпожа Нинова ", посочи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

Тя изясни още, че според законодателството на Европейски Съюз, е въведена централизирана процедура на Европейски Съюз за разрешаване за приложимост на лекарствени артикули.

" Централизираната процедура е наложителна за избрани артикули. Към тях спадат продуктите с нова дейна субстанция, получени по биотехнологичен път, както и такива за предварителна защита и лекуване на вирусните болести, каквато е и имунизацията против COVID- 19 и всичките ѝ разновидности. Съгласно централизираната процедура позволение за приложимост на лекарствен артикул се издава от Европейска комисия по предложение на Комитета по лекарствените артикули за хуманна приложимост към Европейската организация по медикаментите след задълбочена експертна оценка на качеството, ефикасността и сигурността на съответния лекарствен артикул. Разрешението е годно за всички държави- членки на Европейски Съюз. Освен липса на експертиза, липсва информация, тъй като сега европейската организация по медикаментите прави научни съвещания с представители на съветския производител. Искам да напомня, че за момента в България са доставени 300 хиляди дози ваксини. Поставени до този миг са 188 хиляди 512 ваксини. Ако не може да си обясните разликата в количествата, ще ви напомня, че ние сме приели имунизационен проект, който подсигурява слагането на втората доза на имунизацията на всеки имунизиран, с цел да може да не компрометираме процеса на ваксинопрофилактика ", съобщи Дариткова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР