Не може българите да бъдат втора категория европейци, подчертава РадевНовото

...
Не може българите да бъдат втора категория европейци, подчертава РадевНовото
Коментари Харесай

Румен Радев: Не е време за малодушие и тяснопартийни сметки

Не може българите да бъдат второкласен европейци, акцентира Радев

Новото Народно заседание ще бъде свикано идната седмица, заяви президентът Румен Радев. От Валета, Малта, президентът разгласи, че ще даде всички условия, с цел да се образува управническо болшинство, съобщава .

" Аз ще се допитам до политическите партии, ще се съобразя напълно с техните визии. Изключително значимо е те да намерят общия език. Ще дава всички условия по Конституция, тъй че да има задоволително време за разговор, за търсене на консенсус и да се образува управническо болшинство ", посочи Радев.

Държавният глава насочи и предизвестие към партиите.

" Зад издигането на нови червени линии и то след изборите, и търсенето на всевъзможни аргументи за отвод от обединения, издават страха на партиите да поемат отговорност за ръководството през зимата, което може да бъде обвързвано с крах и оттова в ерозия на доверието ", счита президентът.

Според Румен Радев, сформираният от него длъжностен кабинет е подготвен с проектозаконите за бюджета и измененията, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, както и за по-справедливи обезщетения. Именно тези законопроекти, съгласно президента, би трябвало да са във фокуса на идващото Народно заседание.

" Сега не е време за безволие, не е време за тяснопартийни сметки. България има потребност от работещ парламент, тъй като върху Народното събрание се крепи нашият парламентарен модел на ръководство на страната ", акцентира Радев.

От срещата на върха в Малта президентът разгласи, че не е редно повече България и Румъния да са отвън шенгенското пространство.

" Ние и Румъния не можем повече да бъдем държани отвън шенгенското пространство. 11 години откакто ние сме покрили всичките механически условия, някой си измисля някакви неписани критерии и от това губим всички. Не може България да демонстрира взаимност и да влага големи финансови и човешки запаси, с цел да опазва общоевропейската граница, а в подмяна да получава недоумение и двойни стандарти. Не може българите да бъдат второкласен европейци ", настоя Радев.

Държавният глава разяснява и войната в Украйна, като означи, че в този момент е належащо Европа да бъде обединена.

В идващите 7 дни от ЦИК ще би трябвало да разгласят и формалните имен на новите 240 депутати. Това е законовият период. Преди това обаче претендентите, които са взели участие в 2 листи ще имат еднодневен период да се откажат от една от листите. Това към този момент го направи Бойко Борисов, водачът на ГЕРБ, който се отхвърли и от двете листи. Същото е направил и Николай Събев от " Продължаваме промяната ".

В Ловеч се основава проблем, защото Иван Грънчаров от листата на ГЕРБ-СДС също ще отхвърля от депутатското си място, а идващият Иван Миховски също се отхвърли от мястото си в листата. От Ловеч ГЕРБ получават две депутатски места, тъй че там следва пренареждане на листата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР