Не мога да отговоря защо групата, която произведе обществен скандал

...
Не мога да отговоря защо групата, която произведе обществен скандал
Коментари Харесай

В Момента: Жесток Скандал В Парламента! Всичко Се Провали!

" Не мога да отговоря за какво групата, която създаде публичен скандал с желанието си да работим през ваканцията, отсъства във времето на постоянната сесия. Като разгласят протест, има съответният метод, в случай че на някой не му се работи като народен представител - напуща парламентарното си място, идва идващият в листата, който е получил доверието на жителите ", добави Нотев, който дефинира това като безнаказаност.

Всички депутати, които по неуважителни аргументи провалиха кворума, ще бъдат глобени, разгласи пък Караянчева.

" Изключително съм разочарована, тъй като мисля, че тук има виновни хора, които са пристигнали да работят, а не да показват " Визията " си в работно време. Има доста време да се показва и да се вършат приемни по общините там, откъдето са депутатите ", сподели тя във връзка " Визия за България " на БС

По думите й в пленарните съвещания би трябвало да вземат участие всички.

" Много съм разочарована, тъй като през днешния ден имаше извънредно значими точки, които трябваше да минат, а се оказа нулев ден. Тези, които не са били регистрирани и са провалили кворума, няма да получат заплащане - 2/3 от възнаграждението за през днешния ден ще им бъде отнето. Включително и тези, които бяха в зала, само че не се записаха, ще бъдат глобени. Видях, че никой от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, които бяха в зала, не се записаха ", разяснява още Караянчева.

Тя посочи, че има и депутати, които тя е командировала, само че към този момент ще уточни командировките.

" В сряда, четвъртък и петък апелирам народните представители да се ангажират с работата, за която получават заплата. По този метод рейтингът на Народното събрание няма да се вдигне ", сподели още тя.

" Днес се видя, че това Народно заседание дотолкоз е изпразнено от наличие, че ръководещото болшинство, чието обвързване е, даже съгласно самите тях, да обезпечат болшинство ", отвърна обаче секретарят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов.

Той уточни, че от Българска социалистическа партия са били " задоволително " депутати в залата, само че не са се записали, тъй като кворумът е обвързване на ръководещите. Попов напомни думи на Бойко Борисов от 2014 година, когато в съпротива декларирал, че ГЕРБ ще пристигна в Народното събрание, с цел да гласоподава оставките на тогавашния кабинет.

" Сега по същия метод стоят нещата ", сподели социалистът и добави - " Българска социалистическа партия за България " е при хората, за нас този парламент е изпразнен от наличие. Ние сме тук, работим, по значимите законопроекти, по бюджета ще бъдем тук, само че всеки да си поема отговорностите и отговорността ".

" Ако държавното управление подаде оставка, всички депутати от Българска социалистическа партия ще бъдат в зала и ще се записват ", означи пък зам.-председателят на групата на Българска социалистическа партия Христо Проданов.

" Кворумът е отговорност на болшинството, това не е мое изказване, това е откъс ", разяснява сбито и ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

Днес Народното събрание трябваше да гласоподава дефинитивно промени в Закона за лекарствените артикули в хуманната медицина, в Закона за локалното самоуправление и в Закона за правната помощ.

Караянчева разгласи, че идващото пленарно съвещание би трябвало да стартира на следващия ден в 9 часа. Предстои да се разбере дали тогава ще се съберат най-малко половината от 240-те национални избраници. В петък се организира и обичайният петъчен надзор, при който министри дават отговор на въпроси.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР