СподелиЗа милиони поклонници мюсюлмани от цял свят започва ежегодното поклонение

...
СподелиЗа милиони поклонници мюсюлмани от цял свят започва ежегодното поклонение
Коментари Харесай

Започна поклонението хадж. Саудитска Арабия очаква 2 млн. поклонници мюсюлмани

Сподели
За милиони поклонници мюсюлмани от целия свят стартира годишното поклонение хадж в свещения град Мека в Саудитска Арабия. Очаква се в него да вземат присъединяване 2 млн. души, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като създадат ритуални обиколки към Кааба, каменното здание във формата на куб в Голямата джамия в Мека, поклонниците ще се насочат към намиращата се наоколо котловина Мина, където ще лагеруват в един от най-големите палаткови градове в света.

На втория ден ще се насочат към планината Арафат, на към 20 км от Мека, където ще останат до залез слънце, което се счита за връхната точка на хаджа.

Тъй като се чака температурата в Мека и покрайнините ѝ да доближи 43 градуса по Целзий, управляващите приканиха поклонниците да носят чадъри, с цел да се предпазят по време на ритуалите.

Поклонението е един от петте стълба на исляма и е обвързване за всички мюсюлмани, което те би трябвало да извършат един път в живота си, само че единствено в случай че са физически способни да подхващат пътуването до родното място на пророка Мохамед и разполагат с финансови средства.

Мъжете носят безшевни бели облекла, а дамите – свободни облекла, до момента в който извършват едни и същи ритуали в проява на религиозно единение, тъждество и блян към духовно обновяване.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР