„Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Бойко

...
„Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Бойко
Коментари Харесай

Крум Зарков: Не мога да кажа дали беше полезен арестът на Борисов


„ Не мога да кажа дали беше потребен карцерът на Бойко Борисов. Сам по себе си карцерът не води до кой знае какво, а даже може да внесе комплициране в следствието. “ Това разяснява в студиото на „ Тази събота и неделя “ Крум Зарков от Българска социалистическа партия.

Според него медийните изяви на Васил Божков са ставали в страни от прокуратурата прекомерно дълго време и това по думите му е необичайно.

Трябва смяна в метода на работа на институциите и на законите. Подобни неща обаче се вземат решение в Народното събрание, а не в късни доби. Важна е тематиката с ареста, само че без промяна няма да може прокуратурата да бъде заобиколена. Няма да може да бъде и прескочена, отивайки непосредствено към европейските инстанции, по тази причина имаме работа за извършване по законите, добави той.

Зарков разяснява и профилираното правораздаване.

" Законът за анулация на профилираните съдилища е гледан от три Народното събрание. Вече на първо четене има политическа воля за тяхното закриване и неведнъж се приказва за и срещу него, доказано от 3 разнообразни състава. Закриването на съд не е нещо просто и ще би трябвало да се направи още и сред първо и второ четене предстоят още диалози, тъй че магистратите да бъдат спокойни, че ще могат да продължат и да довършат делата си и да бъдат спокойни за тяхното кариерно развиване “, сподели той.

Вижте целия диалог във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР