Не мисля, че ще има фалити. Най-вероятно природният газ ще

...
Не мисля, че ще има фалити. Най-вероятно природният газ ще
Коментари Харесай

Хампарцумян: Ще бъдат трудни времена, но е по-добре от дефилиране на танкове по Орлов мост

" Не мисля, че ще има банкрути. Най-вероятно природният газ ще нарастне. Алтернативните източници ще костват повече пари. Разбира се, по-високата цена ще понижи потреблението. Най-вероятно ще има някакви компенсационни механизми. Не са положителни прогнозите. Трудни времена ще бъдат за хората, които зависят от природния газ като суровина ", разяснява ръководителят на Българския конгрес на бизнес водачите Левон Хампарцумян " Денят ON AIR ".

Той добави, че това са нещата, които би трябвало да създадем, а сме пропуснали за цялостна диверсификация на източниците. По думите му ни трябват месеци за краткосрочните решения, а години за дълготрайните такива, свързани с нея. Според него Русия извива ръце.

" Достатъчно доста взаимни отстъпки сме създали към Русия. Отварянето на сметка е стъпка за отбрана на цената на рублата. Колкото повече хора си отворят сметка в " Газпромбанк ", толкоз по-скъпа ще бъде рублата, надлежно газта. Когато има една страна, която избива деца, унищожава градове, преследвайки някакви свои цели, доста мъчно се договаря и се намират рационални решения ", посочи Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

" Кабинетът постъпва реактивно на събитията. Там няма дълготрайни тактики. Той работи в доста непредсказуема и сложна обстановка, само че не бих се наел да кажа дали това е оптимално или неверно. Това ще се види след време. Бизнесът ще би трябвало да търси решение. Примерно силата от газ може да се замести с електрическа енергия в някои случаи. Няма да е елементарно. Но всички тези вероятности са по-добре от това Копейкин да стане министър председател и съветските танкове да дефилират по Орлов мост ", съобщи той.

Председателят на Българския конгрес на бизнес водачите посочи, че би трябвало да се реализира единогласие в обединението. Хампарцумян добави, че в тази обстановка не можеш да бъдеш разкривен - би трябвало да вземеш позиция.

" Животът не стопира. Икономиката работи. Ние сме част от Европейски Съюз, нека да има търсене там. Най-добрият метод да се борим с инфлацията е да произвеждаме повече артикули и услуги. Това е. Трябва да създадем всичко допустимо бизнесмените да се усещат удобно. Не би трябвало да се раздават празни чекове, които бизнесмените да попълнят, тъй като ще станат мързеливи. Компенсациите би трябвало да бъдат доста фокусирани и да служат за оцеляване. А растежът и напредъкът идва от предприемчивостта, не от обезщетенията ", изясни гостът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР