Не мисля, че ръководният мотив е бил бивш министър-председател да

...
Не мисля, че ръководният мотив е бил бивш министър-председател да
Коментари Харесай

Благовест Белев от ПП: Искам прокуратурата да реагира адекватно и да произведе нормален процес по задържането на Борисов

" Не мисля, че управителният претекст е бил някогашен министър-председател да бъде арестуван. Премиерът Кирил Петков ясно изрази с едно изречение, че никой не е над закона и с лед като има подаден сигнал, на този сигнал би трябвало да се реагира ", сподели пред БНР Благовест Белев от Продължаваме промяната и заместник-председател на Комисията по защита в Народното събрание във връзка със задържането на Бойко Борисов.

" Трудно ми е да разясня правните аспекти , доста спекулации ще се появят в този момент даже в границите на тези  24 часа, в които някогашният министър-председател ще остане в ареста.

Предстои да забележим. Следствието и Министерство на вътрешните работи ще излязат с тяхната публична позиция .

Прокуратурата последно време сподели, че работи съгласно личен правилник - по какъв начин ще реагира в този момент, следва да забележим. Иска ми се прокуратурата да реагира в този момент съответно и да се създаде един естествен развой ", съобщи още Белев от Политическа партия.

" Не мисля че, Тома Биков също разполага с задоволително информация, с цел да приказва обективно, и неговото изявление за " политическа поръчка " е го чета като партийно изявление ", разяснява реакцията на ГЕРБ нощес при задържането на водача на ГЕРБ в дома му в Банкя.

" А публичността на този акт по задържането пристигна от събралото се голям брой от ГЕРБ пред дома на господин Борисов. От там пристигна чувството за най-вече " пиар акция ", не съм уверен, че това е било задачата на Министерство на вътрешните работи.

И ние имаме интерес като парламентарна група да чуем от Бойко Рашков всичко, което е известно по случая със задържането на Борисов, уверен съм, че последователно ще научим повече неща ", посочи още Белев.

 Очаквайте детайлности и от коментара на Благовест Белев и по горещата тематика с визитата у нас на секретарят по защитата на Съединените щати Лойд Остин , който ще беседва с министъра на защитата Драгомир Заков и с премиера Кирил Петков.

Цялото изявление на Силвия Великова с Благовест Белев слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР