„Не мисля, че прокуратурата тепърва ще обърне сериозно внимание на

...
„Не мисля, че прокуратурата тепърва ще обърне сериозно внимание на
Коментари Харесай

Матеев: Прокуратурата се опитва да компрометира доказателствата за изнудването на Божков


„ Не мисля, че прокуратурата занапред ще обърне съществено внимание на тези доказателства, а и те се пробват да ги компрометират по всевъзможен метод “, сподели Милен Матеев, началник на правната комисия в Народното събрание от „ Продължаваме промяната “, в „ Лице в лице “ във връзка следствието за изнудването на Васил Божков.

„ Никой не печели от война сред институциите. Това е война за очакване на правдивост и дейностите на прокуратурата, която отхвърля да работи за справедливостта в обществото “, сподели още Матеев.

Според него се постанова Министерство на вътрешните работи да прави процесуално-следствени дейности, тъй като прокуратурата бездейства.

„ Те по никакъв метод не дават отговор на обществото кой е отговорен за това. Единственият позитив е, че в действителност се разшумя още веднъж и прокуратурата би трябвало да даде отговор за какво отхвърля да проверява “, сподели Матеев.

Относно идната и дълго обсъждана правосъдна промяна, Матеев сподели, че в действителност законопроектите в една четворна коалиция стигат мъчно до залата на Народното събрание. „ Някои от законопроектите за правосъдната промяна са във крайна фаза. Всяко решение минава през утвърждението на няколко равнища “, сподели Матеев.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР