Не малък процент от българите вярват в различни конспиративни теоритии,

...
Не малък процент от българите вярват в различни конспиративни теоритии,
Коментари Харесай

37% от българите вярват, че ваксината срещу COVID-19 e световна конспирация


Не дребен % от българите имат вяра в разнообразни тайни теоритии, свързани с имунизация против ковид и биха отказали да се имунизират. 37% декларират, че няма да си сложат ваксина, демонстрира изследване на Световната здравна организация, представено от представителя на СЗО у нас доцент Михаил Околийски.

Според него мнението на българите е резултат от мощното разпространяване на разнообразни теории – през чипирането посредством ваксина и мозъчен надзор, до генетично избиване на някои народи. България е на едно от първите места в Европейски Съюз по разпространяването на тайни теории в обществото.

Изследването установи и висока степен на т.нар пандемична отмалялост - хората не желаят да възприемат " новия " метод на живот, обвързван със обществена отдалеченост и съблюдаване на ограничения. Умората не е единствено в България, в доста европейски страни ситуацията е сходно, добави доцент Околийски.

Същевременно 60% от българите изпитват боязън от пандемията от ковид, 85% имат чувството, че животът им се утежнява. Има нарастване на депресии и тревога, кото хората в България рядко прибягват до психиатрична помощ. Според доцент Околийскипсихиатричното лекуване е недофинасирано и мъчно налично.

За интервала от месец март до момента, доста се е нараснала използването на алкохол измежду мъжете и на непредписани успокоителни медикаменти при дамите. Това, съгласно Околийски, се дължи с изключение на на обичайно високата упреба на алкохол измежду популацията, по този начин и на липса на информация за това, че стресът може да се бори и по други способи. За интервала на пандемията има 17 убити от сътрудниците си дами и доста сигнали за домашно принуждение.

Доц. Околийски бе безапелационен, че сегашните ограничения за прекъсване на разпространяването просто не се съблюдават, и това е главната причина за разпространяването на болестта.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР