Не коментирам оставки. За мен е важно законопроектът да влезе

...
Не коментирам оставки. За мен е важно законопроектът да влезе
Коментари Харесай

Манолова: Не коментирам оставки, важно е законопроектът за личната помощ да влезе в НС


Не разясня оставки. За мен е значимо законопроектът да влезе за разискване в Народното събрание. Това сподели омбудсманът Мая Манолова преди полемиката против плана на Министерството на околната среда и водите за промени в Наредбата за установяване на реда и размера за възнаграждение на продуктовата такса, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ По този законопроект работихме 1 година като екипът ми го написа в последния месец. Сега най-важното е той да влезе за разискване в Народното събрание, като не изключвам разновидността той да бъде прецизиран. Независимо от това обаче е извънредно време подобен закон да бъде признат, с цел да се решат най-сетне проблемите на хората с увреждания “, съобщи Манолова.

Омбудсманът не се ангажира с съответни периоди по кое време текстовете ще влязат за разискване в пленарна зала, само че е безапелационна, че това би трябвало да стане час по-скоро. Тя изрази вяра, че работата по законопроекта ще продължи в бързи темпове без значение кой ще наследи подалия през вчерашния ден оставка обществен министър Бисер Петков.

Манолова разгласи още, че изцяло поддържа дейностите на родителите на деца с увреждания и съобщи, че би трябвало да се обезпечи съответна поддръжка на хората с увреждания и след навършването им на пълноправие.

Майките на деца с увреждания, които в символ на митинг направиха палатков лагер пред Народно събрание, останаха сюрпризирани от подадената оставка от страна на Бисер Петков. По-рано през вчерашния ден те се срещнаха с Петков, от който са получили увещание, че той ще поддържа законопроекта за персоналната помощ. Вместо това обаче той подаде оставка. Според родителите това решение на Петков е вследствие на напън от по-висшестояща мощ.

Синдикатите КНСБ и КТ „ Подкрепа ” също се оповестиха против подадената оставка, която през вчерашния ден беше призната от премиера Бойко Борисов. Според водачите на синдикатите Петков е диалогичен и е приключил доста градивна работа. От двата синдиката са поискали среща с министър-председателя, на която да се опитат да го убедят да премисли решението си и да не приема оставката на Петков.

Майките обявиха, че дават период до понеделник общественият министър да се върне на поста си. В противоположен случай ще излязат на митинг в негова отбрана и ще изискат оставката на държавното управление.

БГНЕС напомня, че това е третата подадена оставка в кабинета "Борисов 3" и втората призната. В края на октомври 2017 година поста си напусна здравният министър Николай Петров откакто стана ясно, че като шеф на ВМА той е сключил контракт за близо 1.2 млн. лева с компанията на мъжа, от който щерка му има дете. Оставката му беше призната от премиера Борисов.

През февруари тази година оставка подаде енергийният министър Теменужка Петкова, откакто името й бе обвързвано със притежателите на „ Инерком България “ семейство Върбакови. Компанията беше определена за покупател на бизнеса на ЧЕЗ у нас. Две седмици по-късно Борисов разгласи, че няма да одобри оставката. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР