Не изхвърляйте старите си естествени елхи в кофите за боклук,

...
Не изхвърляйте старите си естествени елхи в кофите за боклук,
Коментари Харесай

Столичният инспекторат: Не изхвърляйте елхите си в кофите за боклук, а ги оставяйте до тях

Не изхвърляйте старите си естествени елхи в кофите за отпадък, а ги оставяйте до тях, приканват от Столичния инспекторат. Елхите могат да се употребяват за компост, който се употребява за торене на паркове. В зоопарка към този момент не желаят потреблението на елхи за животните, тъй като могат да имат следи от химикали. За живите дръвчета най-хубавият вид е да се засадят в междублоково пространство, парк или двор, съобщи Българска национална телевизия.

Безспорно най-хубавият вид за коледните празници е жива елха в саксия. Освен, че не подпомагате бизнеса с отрязани дървета и не купувате пластмасови елхи, който рано или късно ще се трансфорат в следващия пластмасов боклук, можете даже да обогатите растителността във вашия град.

Едно от подобаващите места да засадите вашата естествена елха е Южният парк. Тук от доста години към този момент се организират акции за засаждане на коледни дръвчета и към този момент има и пораснали такива.

Няма някакви условия или разрешителни, които би трябвало да се взимат от районната администрация, с цел да се засади една жива елха. Ако желаете елхата ви да се хване и да и се радвате дълго, би трябвало да знаете, че живите коледни дръвчета се разсънват, когато бъдат прибрани в топлите стаи, по тази причина те не би трябвало да се изнасят на открито преди края на март. Тогава е уместно време за засаждане, както и през септември. Дупката за посаждане би трябвало да е двойно по-голяма от кореновата система, по този начин остава място за прибавяне на торф и никога не оставяйте земята към дървото да изсъхне, каза Татяна Асенова от Столичния инспекторат.

Тази година столичният зоопарк не уместно място да оставите вашата остаряла елха, тъй като животните тук имат задоволително храна.

Всяка храна, която се употребява за животните би трябвало да има с потвърден генезис. Така че някой може да е не запомнил играчка по елхата може да има нещо с което е напръскана, каза Асенова.

Затова в случай че тази година не сте заложили онлайн дърво, а сте украсили отрязано, просто го оставете до кофата и от него ще бъде изработен компост. За 2018 година от над 14 000 тона зелени боклуци е създаден над 10 000 тона компост.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР