Не искам нашето разследване да се политизира. Не е спомената

...
Не искам нашето разследване да се политизира. Не е спомената
Коментари Харесай

Има ли политици в аферата NEXO? Говори зам.-шефът на следств...

" Не желая нашето следствие да се политизира. Не е упомената нито една политическа мощ, нито политици. Ако има подозрения за някой депутат, той ще бъде разпитан. Прокуратурата не може да бъде упреквана, че проверява хора, които са правили нещо неправилно ", това съобщи зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия. 

" Въпросът е до каква степен е било законно всичко, което са правили компаниите от групата " Нексо ". Публично известно стана, че преди повече от година Щатската прокуратура е почнала следствие против " Нексо ". Тази информация постъпи при нас и започнаха подготвителни дейности ", сподели той по отношение на следствието против криптобанката " Нексо ". 

Тодоров разясни, че интервенцията е била готова деликатно. По думите му престъпността е интернационална и с изключение на с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, би трябвало съдействие с задграничните служби. 

" Даваме информация, която няма да попречи на следствието. Тази акция не цели да провали третия мандат, както сподели Христо Иванов. Ако всяка прокурорска акция се пояснява по този метод, то ние не би трябвало да работим ", сподели още той.

Няма неприятно млади и будни хора, които симпатизират на една политическа мощ, да вършат дарения. Но, в случай че приходът ти е 40-50-60 хиляди лв. и даваш 1/3 за тази партия, това е малко неестествено. Ако тези дарения са правени в къс интервал от време, дали това не е едно общо подаяние разрушено на части, с цел да не се вършат инспекции за изпиране на пари ", по този начин зам.-директорът на следствието разяснява даренията, осъществявани от чиновници на " Нексо " към Демократична България. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР