Не е важно само с какво се храним, но и

...
Не е важно само с какво се храним, но и
Коментари Харесай

Малки трикове за по-успешна диета

Не е значимо единствено с какво се храним, само че и по какъв начин се храним. С дребните трикове, които ще ви споделим, ще можете да се чувстватe по-сити за по-дълго.

Едно от най-големите провокации, когато отслабваме, е да не посягаме към още храна сред главните хранения. Независимо дали сме на диета, или не, изкушението постоянно е огромно.

С няколко дребни трика можем да подлъжем тялото си да се усеща по-сито за повече време и по този начин да ограничим непотребните калории.

Всичко е в тайминга

Най-често на организма са му нужни от 2 до 5 часа, с цел да обработи храната. Затова пробвайте да разпределите закуската, обяда, вечерята и сред храненията на 3-4 часа. Ако преди този момент огладнеете, има опция изобщо да нямате потребност от в допълнение нещо за ястие, а просто да се залъгвате. Изпийте една чаша вода и вижте дали това ще ви засити, в случай че не – тогава може да потърсите някой дребен снак.

Заредете се с протеини

Както най-вероятно сте чували, протеиновата закуска заран засища организма и го приготвя за деня най-пълноценно. Затова и когато се чудите какво да хапнете сред храненията, се ориентирайте към нещо с по-високо наличие на протеин. За да е още по-ефективно, прибавете комплицирани въглехидрати като пълнозърнестите храни, с цел да потиснете глада за допустимо най-дълго.

 Малки трикове за по-успешна диета

Винаги една крачка напред

Преди да излезете, сложете някаква лека и елементарно портативна храна в чантата си, с цел да сте сигурни, че даже и да нямате достъп до здравословни други възможности, ще имате нещо, което да засити глада ви. Няколко подобаващи други възможности са ядките, домашните овесени барчета или плодове като банан, който елементарно можете да хапнете на крайник.

Полезно може да ви се стори и да си планирате авансово всички ястия за деня си. Така ще знаете с какво количество храна разполагате и ще си я разпределите отмерено.

Съсредоточете се върху храненето

Когато стартирате да се храните, се фокусирайте единствено върху това. Не го правете, до момента в който гледате телевизия или преглеждате имейли, или каквото и да е друго нещо, което може да ви разсее.

Седнете умерено, хапвайте постепенно и се наслаждавайте на всяка хапка – по този начин ще се заситите доста по-бързо и няма да преяждате.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР