Не е тайна, че хората искат да живеят възможно най-дълго.

...
Не е тайна, че хората искат да живеят възможно най-дълго.
Коментари Харесай

114-годишен мъж споделя 5 храни за дълголетие

Не е загадка, че хората желаят да живеят допустимо най-дълго. Според Световната здравна организация обаче междинната дълготрайност на живота е към 72 години. Не е доста, нали? Въпреки че знаете какво може да повлияе на вашето здраве и процеса на стареене в позитивни и негативни аспекти, това ще ви даде опция да измененията ежедневните си привички.

Ето каква е тайната за дългоденствие на 114-годишен мъж:

Тайните съставки на дългия живот:

Бернандо ЛаПало е роден през 1901 година и умира през 2015 година Той счита, че повода за дългия му живот е здравословното хранене. " Хората ме питат какво правиш, с цел да останеш толкоз млад ", споделя ЛаПало. " Аз споделям: " Ами знаете остарялата поговорка- вие сте това, което ядете. "

В ежедневното му меню е имало доста органични зеленчуци и плодове. Но е имало и 5 специфични храни, които съгласно него са били основни съставки.

1. Кралицата на подправките - канела

Канелата не е единствено вкусна фалшификация. Тя е известна и с мощните си лечебни свойства. Канелата е в действителност потребна за справяне с рак, сърдечни болести, бактериални и гъбични инфекции. Тя може също да помогне в битката с вируса ХИВ.

2. Подарък от Рая - шоколад

Храненето с шоколад също може да способства за нашето здраве. Тази храна има разнообразни позитивни въздействия - от намаление на равнищата на холестерола до попречване на когнитивния крах и оказва помощ да преодолеем напрежението. Така че, в случай че избягвате този апетитен шедьовър в името на отслабването, ето добра причина да го изтриете от листата с продуктите " Забранени за ястие ".

3. Естествен антибиотик - чесън

Чесънът е прочут с това, че предотвратява заболяването на Алцхаймер и деменцията, понижава риска от сърдечна непълнота, детоксикира организма и се бори с разнообразни болести.

4. Лекарство за всички заболявания - мед

Този превъзходен пчелен артикул се употребява в медицината повече от 5000 години. Той е естествено лечебно средство за доста положения и е прочут със своите антисептични, антиоксидантни и антибактериални свойства. Освен това, някои хора го употребяват за козметични цели.

5. Маслото на живота - зехтин

Според специалистите, екстра върджин зехтинът е добър за нас. Той е богат на здравословни, мононенаситени мазнини, които поддържат мозъка и сърцето ни здрави. Освен това, зехтинът оказва позитивно влияние върху когнитивните функционалности, съдържа огромни количества антиоксиданти и може да понижи риска от диабет вид 2 и рак. Ние имаме вяра, че тези обстоятелства са задоволителни, с цел да заместим всяко масло със зехтин.

Други препоръки от Бернандо ЛаПало

Бернандо ЛаПало твърди, че в никакъв случай не е бил болен, нито един ден от живота си. Освен че е ял храните, упоменати нагоре, той следва съвета на татко си. - " Той ми сподели да не хапвам елементарни червени меса. Просто да заставам настрани от тях. Хот-дог, пържени картофи и всички тези неща - не ги яжте. "

Някои други здравословни привички са вървене заран и решение на кръстословици. Те помогнаха на Бернандо да има явен разум и да остане деен. - Спомням си неща, които татко ми ми сподели, когато бях на 8 години - споделяше той.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР