През последните 20 години учените от Лондонското зоологическо общество, Световния

...
През последните 20 години учените от Лондонското зоологическо общество, Световния
Коментари Харесай

От 1970 г. насам човечеството е унищожило 60% от живота на животните. Ето какво престои

През последните 20 години учените от Лондонското зоологическо общество, Световния фонд за дивата природа и други организации следиха измененията в популацията на разнообразни скотски типове по света. И за жалост, всяка година от ден на ден типове изчезват. Трябва да предприемем някакви съществени ограничения, с цел да спрем това.

Човечеството има голямо въздействие върху околната среда и животните, които живеят на планетата, и желаеме да разберем по какъв начин да помогнем на нашата биосфера да избави разнообразието, което сега има.

Какво се случва в този момент?

Хората имат доста по-голямо въздействие върху Земята от всеки различен тип. Ние отсичаме горите, тъй като се нуждаем от земеделска земя, с цел да произвеждаме храна за свинете и пилетата, които ядем. Използваме прекалено много вода от нашите реки, изхвърляме прекалено много пластмаса в нашите океани и предизвикваме изгубване на доста животни.

Судан (1973 - 2018) е един от последните мъжки северни бели носорози.

Облачният леопард е бил последно забелязан през 1983 година и в този момент е липсващ.

Пиренейският козирог изчезна през 2000 година

Последните отчети демонстрират, че човечеството е унищожило 83% от всички животни и 50% от всички растения от началото на цивилизацията. И даже да спрем унищожаването тъкмо в този момент, ще отнеме към 5-7 милиона години, с цел да се възвърне светът.

Дивата природа и екосистемата са жизненоважни за човешкия живот, тъй че слагането им в заплаха е също толкоз неприятно, колкото и изменението на климата.

Причините

Освен хората, има доста други аргументи, заради които типовете изчезват, само че нашето въздействие е най-важното.

Унищожаването на естествените местообитания е главната причина животните и насекомите да изчезват. Горите се унищожават и доста земи се употребяват за селскостопански цели.

Убиването за храна е втората най-сериозна причина. 300 типа животни са убити за консумация от индивида и същото важи и за рибите в океана.

Химическото замърсяване също е голяма опасност. 50% от косатките са обречени заради замърсяване.

Големият брой язовири също понижава броя на рибите и другите животни в реките и езерата.

Какво ще се случи?

Първото нещо, което има значение, е какъв брой са осведомени хората. Много от нас нямат визия какво се случва с животните. Например през 2018 година Lacoste създава сбирка от тениски, на които има 10 застрашени типа вместо класическото лого с крокодил, с цел да се притегли вниманието върху тези животни и да им се обезпечи поддръжка.

 От 1970 година насам човечеството е унищожило 60% от живота на животните. Ето какво престои Instagram

За да се спре разпадането на биосферата, която в действителност резервира човечеството, световните промени са безусловно нужни.

Правителствата на разнообразни страни непрестанно работят по съглашения за нови отговорности за разпоредбите за запазване на околната среда.

Много страни освен работят за избавяне на животинските типове, само че и работят за увеличение на тяхната популация. Например, в Индия броят на тигрите се е нараснал с 20% за първи път от 100 години. Китай се е заел да пази пандите.

Това е още едно доказателство, че можем да създадем доста за отбрана на животните...

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР