Не е справедливо моята кола, която разбива пътя 5 пъти

...
Не е справедливо моята кола, която разбива пътя 5 пъти
Коментари Харесай

Деян Кюранов: С тази половинчата позиция към войната правителството ще се клати

" Не е заслужено моята кола, която разрушава пътя 5 пъти по-малко от един камион, да заплаща 2 пъти повече . От моята винетка се генерират 2/3 от парите, с които би трябвало да се ремонтират пътищата в страната, а от налозите и таксите на протестиращите превозвачи се генерира 1/3 ". 

Това сподели пред БНР политологът Деян Кюранов от Центъра за демократични тактики.

В предаването " 12+3 " политологът разяснява войната на Русия в Украйна и дефинира като " провинциализъм на медиите " отразяването на тематиката в общия поток от вести:

" В обстановка, в която всички можем да си загубим живота поради ненадейна нуклеарна война, стартирана от Русия, или България да загуби независимостта си поради ненадейна специфична интервенция по българското Черноморие, целяща завземането на София, ние сме се вторачили в всякакви много несправедливи справедливости. Ето това е провинциализъм. В наше село, тъй като се е окучила кучката на попа, това е събитие, а това, че в прилежащото село е станало гърмеж, който може да докара токсичен облак и до наше село, това не ни интересува, тъй като не е в нашето село. Това е провинциализъм и липса на политическа преценка, тя е всеобща ".  

Според него значимите неща се отразяват в съответствие 1:10, като 10 са неважните

" Очаквам медиите да отразяват митингите в съответната съразмерност на тяхната значимост за нашия живот, а те са маловажни за живота ни . Тук става дума по какъв начин страната да преразпредели едни пари и каква част от тях да отидат към превозвачите. Това е свръх частен проблем, не е жизненоважен. Това, че някои го показват като подобен, е наивно ", разяснява Деян Кюранов.

Управляващата коалиция ще бъде съборена, в случай че ни атакуван руснаците , съобщи политологът и изясни:

" В момента Русия губи стандартната война в Украйна . Нормално е да потърсят победа някъде другаде. Къде? Защо да не се насочат към най-слабото звено в НАТО - България . И да видят дали, откакто България е с толкоз половинчата позиция и толкоз демонстрира, че не има вяра на НАТО, дали пък, в случай че ни атакуван, това НАТО ще вземе да жертва бойците си за българските ползи , откакто България изяснява, че няма никакво желание да следва общия път и общия интерес на НАТО.... Ако ни атакуван, тогава ще би трябвало да търсим избавление в някаква военновременна тирания. С тази безрезултатност, която България демонстрира в последно време, държавното управление може и да не падне, само че непрестанно ще се клати ".

Интервюто на Снежана Иванова с Деян Кюранов в предаването " 12+3 "  можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР