Не е случайност, че през нощта се будите винаги по

...
Не е случайност, че през нощта се будите винаги по
Коментари Харесай

Защо нощем винаги се будим по едно и също време

Не е случайност, че през нощта се будите постоянно едновременно. В обичайна китайска медицина на всеки от 24-те часа от денонощието дава отговор по един орган или  меридиан (канал, по който протича виталната енергия). Следователно в случай че тялото ви постоянно припомня за себе си по същото време, зад това вероятно се крие някакво неравновесие или нарушаване във функционалността на прилежащия орган. Освен това е налице психологичен, т.е. прочувствен съставен елемент, тъй като обичайна китайска медицина изхожда от това, че всеки орган съхранява несъмнено възприятие.

Проблеми със заспиването

Между 21 и 23 часа метаболитните процеси последователно се забавят и тялото влиза в режим за сън. Това е времето на по този начин нареченото „ трикратно стопляне “. Този меридиан не се свързва с един-единствен орган, а с цялата храносмилателна, дихателна и уро-генитална система.

През този период от време да заспим ни пречи, да вземем за пример, стресът. Но съгласно обичайна китайска медицина повода може да бъде и радостна възбуденост, която трикратното стопляне възприема като страст. В случая би било от изгода преди лягане да си водите дневник и да изливате върху белия лист всичко, което ви вълнува.  

Проблеми със съня сред 23 и 1 часа

Това е времето на жлъчката, която дава отговор за смилането на мазнините. Ако се будите постоянно в този часови период, най-вероятно сте похапнали щедро или сте приели прекалено много мазна храна и сте претрупали жлъчния си мехур. Друг сигнален сигнал са така наречен киселини, или рефлукс. В този случай пробвайте да включите в менюто си повече храни, богати на баластни субстанции, като плодове, зеленчуци и пълнозърнести.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР