Не е изненада крайният резултат от вчерашния Тристранен съвет, тъй

...
Не е изненада крайният резултат от вчерашния Тристранен съвет, тъй
Коментари Харесай

Депутатите се надпреварват предизборно за социалните разходи, смятат от АИКБ и КНСБ

" Не е изненада крайният резултат от вчерашния Тристранен съвет, защото предложенията за промени в кодекса на общественото обезпечаване и кодекса на труда бяха импортирани от депутати и бяха все едно се намираме в предизборна обстановка ". Това съобщи в " Денят стартира " ръководителят на АИКБ Добрин Иванов.

Според него несъразмерната законодателна самодейност в миг, в който нямаме постоянно държавно управление и бюджет за идната година навежда на мисълта, че напълно скоро предстоят избори.

" Нние се опитахме да бъдем справедливи поради икономическата обстановка. Депутатите от Българска социалистическа партия изпреварващо се пробват да хармонизират директивата за минималната работна заплата, като я обвържат със междинната. Ние споделяме, че директивата би трябвало да се хармонизира изцяло, тъй като там главната концепция е да се насърчи груповото трудово договаряне и да се дефинира съответен механизъм за установяване на минималната работна заплата.

Вицепрезидентът на КНСБ Огнян Атанасов, който се включи в предаването, също е на мнение, че партиите се надпреварват предизборно.

Подчерта, че предлагането за минимална заплата от 850 лева е на КНСБ и се основава на директивата за минималната работна заплата на Европейски Съюз, която ще бъде транспонирана в България доста скоро.

" Политическите партии се надпреварват може би предизборно. От това, което се случи през вчерашния ден, сме съгласни само с това предложение за 850 лева Всичко останало не почива на никакви планове, на това какво ще бъде отражението върху настоящия или идващия бюджет. Ние настояваме да има нов бюджет с нови обществени плащани ", съобщи Атанасов.

Той разяснява, че КНСБ кардинално поддържа препоръчаните обществени промени и ги е предложила и преди, само че сега те са невъзможни, защото е нарушена сигурността на бюджета.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР