. Не е имало супер чувствителна информация, но е имало

...
. Не е имало супер чувствителна информация, но е имало
Коментари Харесай

Проф. Тагарев: Бивши служители на ДС не трябва да работят с класифицирана информация

„. Не е имало супер сензитивна информация, само че е имало такава за бюджети, за стратегии за развиване на армията, не изключвам да е имало информация за отбранителното обмисляне в НАТО. Имало е разследваща информация “. Това сподели пред БНР проф. Тодор Тагарев, някогашен длъжностен министър на защитата. 

Той акцентира, че е невероятно министърът да следи активността на всички, работещи в системата, още повече че в тази ситуация е действано и подмолно. 

„ Предотвратяването на подобен вид нежелани и незаконни дейности е въпрос на ръководство на риска. При ръководство на риска основен миг е обезпечаването на достъп на избрани лица до работа с класифицирана информация . Очевидно е пристигнало време да не се дава опция на някогашни чиновници на Държавна сигурност да заемат позиции, свързани с работа с класифицирана информация. Това е значим ход за понижаване на риска “. 

В предаването „ 12+3 “ проф. Тагарев добави: 

Нямаме съзнанието, преобладаващо, че задачата на армията и на въоръжените сили е да пазят България и нашите съдружници в границите на НАТО . Продължават да се популяризират кремлинофилски и путинофилски настроения. На този проблем би трябвало да се търси решение. Надявам се, че в идващия парламент ще има политически сили с евроатлантическа ориентировка, които ще държат на българския суверенитет и европейското ни бъдеще “. 

Интервюто с проф. Тодор Тагарев можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР