Не е имало конфликт на интереси във времето, когато световноизвестният

...
Не е имало конфликт на интереси във времето, когато световноизвестният
Коментари Харесай

Ангелкова: Жирардели не е имал достъп до информация докато е бил наш съветник

Не е имало спор на ползи във времето, когато световноизвестният скиор Марк Жирардели е бил консултант на министъра на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че не знае от кой момент той е станал 100% притежател на " Юлен ".

„ Жирардели беше консултант от ноември 2014 до март 2016 година за да разпространява България като туристическа дестинация на открито. Участвал е в наши тържища и изложби, където сме рекламирали туризма ни. Никога не е получавал заплащане за това ”, разясни Ангелкова пред bTV.

Тя добави, че в никакъв случай не е имал достъп до информация, а е взел участие само в ревютата, където е рекламирал България като туристическа дестинация. Отрече и Марк Жирардели да е лобирал за втори въжен превоз на Банско.

„ Важно е да има лифтове, които са най-екологичният тип превоз във всичките ни планински курорти. Трябва обаче би трябвало да се случва при съблюдаване на настоящото европейско и национално екологично законодателство ”, на мнение е министърът на туризма.

По думите й България става все по-разпознаваема туристическа дестинация и за първи път за 11-те месеца на предходната година имаме над 7,2 милиарда лева доходи от интернационален туризъм. 5% е растежът на зимния туристически сезон. Най-много туристи идват от Гърция, Румъния, Турция и Англия.

Министър Ангелкова предвижда към 2 милиона туристи да посетят Пловдив като европейска столица на културата.

" Пловдив ще бъде центърът на културните събития през тази година и ще може да покаже многообразието на нашата страна целогодишно ", разяснява Ангелкова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР