Не членувам в друга партия и няма да създам такава.

...
Не членувам в друга партия и няма да създам такава.
Коментари Харесай

Георги Гергов: Корнелия Нинова е променена. Няма да създавам нова партия

Не членувам в друга партия и няма да основа такава. Това сподели пред Мария Цънцарова в 120 минути предприемачът и някогашен член на Българска социалистическа партия Георги Гергов.

Той разяснява, че в левицата текат процеси, които отблъскват гласоподавателите.

„ Това, което се случва в партията е пагубно, 90% от партиите в България са тръгнали от Българска социалистическа партия и Българска комунистическа партия. На доста години съм към този момент, на 65 година е мъчно да върша партии и добре се виждам в огледалото. В сърцето ми оставам твърдо уверен и знам че нещата ще се извърнат. Няма по какъв начин да продължи лявото да е едва “, сподели Гергов.

Той разяснява и изключването му от столетницата:

„ Изглежда всички камъни са в моя двор, не съм аз отговорен за протичащото се в Пловдив или региона. Нямам никаква виновност за това, че беше изработен успореден щаб, че Корнелия пристигна в Пловдив да води, че смяташе, че там ще разбие и Бойко, и всички останали “.

За връзките с Корнелия Нинова

Той отхвърли изказванията, че стои зад отхвърли на пловдивската конструкция на Българска социалистическа партия да излъчи претенденти за депутати за изборите. Според него той не е неофициален водач на локалната конструкция на партията.

„ Връщах се от Македония, когато ми се обади Корнелия Нинова и пита: „ Жоро, къде си? “. Аз ѝ отговорих, че съм в Македония на лов, а тя отвърна: „ Абе, страната гори, а ти си на лов. Искам да се забележим “. Този диалог беше преди 10-15 дни. На другата вечер тя се връщаше от Хасково и ми вика: „ Жоро, връщам се от Хасково, може ли да се забележим на автомагистралата “, а аз отвърнах: „ Абе, влез в Пловдив, ела да се забележим “. Тя отхвърли, тъй като бързала. Видяхме се на автомагистралата, в спешната лента, в нейния бус и говорихме 40 минути “, описа Гергов.

По думите му са коментирали много тематики. Според него водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова е била изменена. Коментира, че за това приказва фактът, че е намерила сили да приказва с Георги Първанов, Румен Петков.

„ Нинова изиска това, което не можеше да се случи – лидер на листата да бъде Иво Христов, защото ние му гласувахме доверие предният път да води той, а той отстъпи на Корнелия. Ръководството на партията в Пловдив смяташе, че към този момент те би трябвало да си наредят листата и аз ѝ го обясних, споделих ѝ да остави момчетата и девойките да работят. Тя се съгласи “, изясни предприемачът.

На въпрос „ Какво е предизвикало разривът в връзките му с Нинова? “, Гергов отговори: „ Два остри камъка не могат да мелят брашно. От един край сме, аз – от Крушовица, тя – от Борован, и сме идентични. Ние сме фамилни другари от доста години, само че се разбрахме кой какъв брой пари прави и кой какъв брой коства, когато се сблъскаха партийните ползи “.

Бизнесът и политиката

Бизнесът е заставен да бъде в топли връзки с политиката, твърди Гергов, тъй като това му дава късмет за израстване.

„ Нека се отворят досиетата, с цел да се види, че всички поръчки и други неща, които се случват – на кой се дават. Това не е, тъй като е държавното управление на Бойко Борисов или на Корнелия Нинова, или на Георги Гергов. Това си е по този начин, тъй като постоянно го е имало, вади се на напред във времето в този момент, тъй като предстоят избори “, разяснява предприемачът.

Гергов съобщи, че не му е било нужно подпомагане, с цел да може Пловдивският панаир да получи заем от Българската банка за развиване.

Той изясни, че Пловдивският панаир е получил към 32 млн. евро от ББР и сумата е върната преди 2,5 година По думите му заемът е употребен за вложения и парите не са отишли за погасяване на остарели заеми към други търговски банки. Сподели, че лихвата по заема му от ББР е била към 4%.

„ Една банка се убива с вестник или медии. Това, което се случва с ББР сега е нещо такова, тъй като тя употребява кредитни линии от Япония и европейски фондове, тези пари се обслужват и се дават, а дали вярно ги е дала банката и дали е законно, и дали са нарушили нещо – това би трябвало се ревизира “, изясни Гергов и добави, че не е бил канен на диалог по следствието.

Корупцията по високите етажи на властта

Според Гергов корупцията се крие зад маската на демокрацията. Призна, че един път или два пъти се е виждал с Делян Пеевски, отхвърли да имат бизнес взаимоотношения. „ Нямам досег с Делян. Не знам за какво толкоз доста се шуми и нищо не се потвърждава. Аз имам вяра на съда и на прокуратурата “, добави той.

Бизнесменът уточни, че се познава с Васил Божков: „ Бойко Борисов ми е фамилен другар от доста години, Слави Трифонов ми е фамилен другар, Корнелия Нинова също, Георги Първанов и той, Румен Петков и доста други. Но всеки си гледа браздата. (…) Всичко съм продал, с цел да не завися от страната “, сподели Гергов.

Относно продажбата на тъй наречените „ дупка във Варна “ от „ Слънчев ден “ за 43 млн. лева на страната, Гергов съобщи, че по това време не е имал компанията и не е получил пари от договорката.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР