Не би ли било страхотно, ако вместо да пускате CV-та

...
Не би ли било страхотно, ако вместо да пускате CV-та
Коментари Харесай

Как да накарате работодателите да търсят вас, вместо вие тях

Не би ли било ужасно, в случай че вместо да пускате CV-та на десетки места и да чакате с паника дали ще ви се обадят, работодателите ви търсеха и ви предлагаха преференциални предложения, а вие единствено да би трябвало да изберете най-подходящата? Звучи като фикция, само че се случва по-често, в сравнение с допускате.

За да се превърнете в претендента, който за който шефовете се състезават обаче, би трябвало да извършите няколко неща. Какви са те поучават от Forbes.

1. Станете специалист в характерна област. Развийте умения, които по-малък брой хора имат. Ако към момента сте при започване на кариерата си, стремете се да поемате задължения и планове, които уголемяват знанията ви. Ако сте веч по-напреднали, концентрирайте се върху тази ниша от сферата ви, която към момента не е толкоз развита.

2. Станете забележими. Бъдете дейни, опитвайте се да получите известна гласност за работата си. Нека, когато хората приказват за вашата професионална сфера, незабавно да се сещат за името ви.

3. Станете елементарно откриваеми. Имайте общодостъпни контакти, профили в обществените мрежи и така нататък Работодателите би трябвало да могат да се свързват с вас без проблеми.

4. Станете виновни. Когато мениджърите се свържат с вас, дръжте се правилно. Връщайте позвънявания в най-скоро време, пристигайте в точния час на срещата, бъдете общителни.

5. Станете по-подготвени. Получили сте позвънявания, само че занапред ви предстоят изявленията и диалози. Там ще сте дружно с други претенденти и би трябвало да изпъкнете. Затова се подгответе деликатно, помислете за отговори на въпроси, които биха могли да ви зададат, и по какъв начин тънко да демонстрирате качествата си.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР