НДСВ се събира на конгрес следващата събота, посветен на завръщането

...
НДСВ се събира на конгрес следващата събота, посветен на завръщането
Коментари Харесай

НДСВ ще обсъди на конгрес подготовката за участие във всякакъв вид избори

Национална движение „Симеон Втори" се събира на конгрес идната събота, отдаден на завръщането на партията в политиката. В " Денят стартира " съпредседателят на групировката Станимир Илчев съобщи, че ще бъде разисквано на Национална движение „Симеон Втори" в избори от всевъзможен диаметър - локални, парламентарни, президентски.

" Национална движение „Симеон Втори" няма нищо общо с напъните на политическото инженерство. Затова взехме решение, че е извънредно време да се върнем в политическия развой. Просто е мъчително да гледаш по какъв начин специалистите на Национална движение „Симеон Втори" са се трансформирали в донори на други партии

В Национална движение „Симеон Втори" има хора с опит, подготвеност и тествани във всяка политическа обстановка. Ние оставаме центристка патрия и даваме отговор предплатено на въпроса къде е центъра на българската политика - ненапълно това е Движение за права и свободи, само че къде е действителният център? Защото той не може да бъде притежател единствено на една партия. Разцентровано е самото мислене, разцентровано е мисленето на политическата класа, което се увлича в някакви договаряния, които в действителност са договаряне. Без съдружно съглашение няма по какъв начин да бъде формиран какъвто и да е било кабинет, без значение дали ще го намираме за експертен, механически и по този начин нататък ", съобщи Илчев.

От Национална движение „Симеон Втори" няма да канят в редиците си членове на партията, които в следствие безрезервно са се проявявали в други партийни планове, уточни още Илчев.

" Бъдещите ни сътрудници би трябвало да дават отговор на тези условия - независимост на личността и на самодейността, придвижването на хората, капиталите, това е национално оцветения демократизъм. Нека да спрат да ни квалифицират като политически мъртъвци, зомбита, силиконови партии, патерица на този или на оня. Каква патерица, за Бога? Патерица е доста неприемлива подготовка за който и да е било, в случай че прави една обективно измерима активност и от нея има някаква изгода ", сподели още той.

Илчев добави, че Симеон Сакскобургготски не е срещу връщането на партията на политическата сцена.

" Негово величество се отдръпна през 2009 от действителната политика. Друг е въпросът, че не е изгубил контакта с нас. Разговорите с него са вдъхновяващи и насърчителни. Велика загадка е за какво преди няколко години, когато направихме подписка на общественици, интелектуалци и специалисти с апел на него да се повери всекидневен статут с дипломатически функционалности, това предложение беше посрещнато с безмълвие. Хората, които не реагираха на този апел, апропо, най-трескаво търсят контакт с него по всевъзможен мотив и са най-щастливи, когато отидат във Врана да поговорят с Негово величество. Ето още една особеност на целия български обществен и публичен живот ", добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР