Народните представителиот БСП доц. Георги Йорданов, зам.-председател на Здравната комисия

...
Народните представителиот БСП доц. Георги Йорданов, зам.-председател на Здравната комисия
Коментари Харесай

Лекарите от БСП: Общинските болници трябва да бъдат запазени


Народните представителиот Българска социалистическа партия доцент Георги Йорданов, зам.-председател на Здравната комисия в Народното събрание и ръководител на Съвета по опазване на здравето към Националния съвет на Българска социалистическа партия, доктор Десислав Тасков, доктор Валентина Найденова и доктор Иван Ибришимов се срещнаха с представители на Българска болнична асоциация /ББА/.

По време двучасовото разискване на проблемите в българското опазване на здравето сплотяващо звено стана изказаната и от двете страни нужда от провеждането на здравна промяна - нещо, което ръководещите от ГЕРБи „ Обединени патриоти” обещаваха 4 години, само че не извършиха.

Приемането на идентични критерии за активността на държавните и частните лечебни заведения, гарантиращо правото на лекуване на всеки българин, е мярка на Българска социалистическа партия, подкрепена от Асоциацията.

„ Необходимо е приемането на система за обосноваване на медицинските експерти, с цел да останат в България”, бяха безапелационни депутатите от Българска социалистическа партия на срещата.

Представителите на Българска социалистическа партия се застъпиха и за опазване на общинските лечебни заведения, което подсигурява достъпността на българските жители до здравна помощ.

От Българската болнична асоциация изявиха подготвеност за осъществяване на действително остойностяване на болничните действия и одобриха една от главните тези на Българска социалистическа партия в региона на опазването на здравето – понижаване на доплащанията в българските лечебни заведения. Експертите от Асоциацията смятат, че държавното опазване на здравето би трябвало да бъде непокътнато с комплект от ограничения.

Българската болнична асоциация се ангажира да бъде деен участник в предлаганата от Българска социалистическа партия Национална профилактична стратегия за обществено значими болести (инфаркти, инсулти, онкологични болести и диабет) на територията на цялата страна.

В изискванията на пандемия от ББА одобриха концепцията на Българска социалистическа партия за подготвеност към оптимален ангажимент в превъзмогване на пандемията от Ковид-19, в това число с изцяло превръщане на активността на избрани лечебни заведения.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР