Назрява скандал във Формула 1 четири кръга преди края на

...
Назрява скандал във Формула 1 четири кръга преди края на
Коментари Харесай

Разследват Хамилтън и Верстапен, грозят ги тежки наказания в Бразилия

Назрява скандал във Формула 1 четири кръга преди края на сезона. Люис Хамилтън и Макс Верстапен рискуват санкции преди спринтовата подготовка за Гран при на Бразилия довечера.

Претендентите за купата са разследвани от стюардите на пистата " Интерлагос ", а Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) заяви, че решенията са отсрочени за събота.

Разследването против английския водач е по съмнения, че болидът му не дава отговор на условията за системата DRS, която усилва скоростта. Според разпоредбите оптималната отдалеченост сред двете крила в системата би трябвало да е 85 мм, до момента в който съмненията са, че това разстояние е по-голямо в болида на " Мерцедес ".
Снимка: Reuters
Техническият пратеник е ревизирал крилата в системата и е отнесъл въпроса към стюардите, които обаче отложиха решението за събота, тъй като желаят спомагателни доказателства. Ако нарушаването бъде потвърдено, то Хамилтън евентуално ще потегли от последна позиция или от бокса в спринтовата подготовка от 24 обиколки, която ще се организира довечера.

Седемкратният международен първенец завоюва петъчната подготовка, а към този момент има едно наказване от пет места на стартовата решетка в неделя поради промяна на мотора.

Верстапен, който води с 19 точки пред Хамилтън в генералното класиране, пък може да бъде глобен, защото в обществените мрежи се появи видео, на което се вижда по какъв начин водачът на " Ред Бул " първо ревизира с ръка задното крило на своята кола, а по-късно отива и прави същото с болида на Хамилтън.

Verstappen inspecting Hamilton’s rear wing after qualifying today

(via )
— ESPN F1 (@ESPNF1)
Според правилника болидите може да бъдат проверявани единствено от публични чиновници, а водачите нямат право да допират коли на други тимове в тази зона от пистата. Все още не е ясно какво може да бъде наказването на Верстапен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР