Назначените от Русия власти в Херсонска област, Южна Украйна, призоваха

...
Назначените от Русия власти в Херсонска област, Южна Украйна, призоваха
Коментари Харесай

Окупационните власти призоваха всички жители на Херсон незабавно да напуснат града

Назначените от Русия управляващи в Херсонска област, Южна Украйна, приканиха през днешния ден всички поданици на Херсон неотложно да изоставен града, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Апелът бе насочен на фона на контранастъплението на украинските въоръжени сили в района. Окупационните управляващи дефинират обстановката като напрегната, добавя Българска телеграфна агенция.

" Всички цивилни поданици на Херсон би трябвало неотложно да изоставен града ", прикани в " Телеграм " назначената от Русия администрация. Тя загатна за " напрегната обстановка на фронта " и предизвести за " нараснала заплаха от масирани обстрели ".

От сряда е в ход евакуация на хора от десния (западния) на левия (източния) бряг на река Днепър, отбелязва Агенция Франс Прес.

 Снимка: АР/БТА

Русия откри надзор над Херсон на 3 март - при започване на нашествието си в Украйна, почнала на 24 февруари. Градът остава единственият украински регионален център, високомерен от съветските въоръжени сили от началото на войната. Украйна обаче мина в контранастъпление в района преди няколко седмици и заплашва да обкръжи хиляди съветски бойци на десния бряг на Днепър. Задаващата се борба за Херсон се обрисува като една от основните от началото на войната.

Окупационните управляващи непрестанно оповестяват за украински обстрели, в това число със западни оръжия , измежду които американски реактивни системи за залпов огън " Хаймарс " (HIMARS).

Ситуацията в херсонското направление остава постоянна, макар опитите на украинските войски да пробият отбранителната линия, сподели през днешния ден назначеният от Москва " заместник-губернатор " на Херсонска област Кирил Стремоусов, представен от ТАСС.

Руското министерство на защитата разгласи по-рано през днешния ден, че неговите сили са осуетили опит за пробив на украинската войска. " Всички офанзиви бяха отблъснати, врагът бе изтласкан на изходните си позиции ", сподели представителят на ведомството генерал-лейтенант Игор Конашенков.



Москва заяви за двама убити цивилни при украински обстрел по съветски град, измежду жертвите е и дете

Двама цивилни са били убити през днешния ден при украински обстрел по съветския град Шебекино в граничната Белгородска област, съобщи ТАСС, като се базира на районния губернатор Вячеслав Гладков.

Сред жертвите е едно дете, посочи Следственият комитет на Руската федерация.

Здравните управляващи в Белгородска област оповестиха за 12 ранени. От тях четирима са в тежко положение, като един човек е в реанимация.

Електроснабдяването в Шебекино към този момент е възобновено, разгласи локалният електроенергиен оператор.

Регионалният губернатор сподели, че всички пожари в цивилни обекти в града са потушени.

Близо 15 хиляди индивида са останали без ток, добави той и предвижда, че електрозахранването ще бъде възобновено до 5-6 часа.

Шебекино, с население от към 40 хиляди души, се намира на двайсетина километра от границата с Украйна.

Русия, която нахлу в Украйна на 24 февруари, регистрира в средата на този месец доста зачестяване на украинските обстрели по свои гранични области - преди всичко Белгородска, само че също Курска и Брянска, отбелязва Франс прес. Властите оповестиха неотдавна, че са били изумени петролна база край Белгород и електроцентрала в града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР