Назначените от Русия власти на кримския град Севастопол обявиха днес,

...
Назначените от Русия власти на кримския град Севастопол обявиха днес,
Коментари Харесай

Войната днес: Русия свали дрон край Севастопол

Назначените от Русия управляващи на кримския град Севастопол оповестиха през днешния ден, че противовъздушната защита е свалила дрон, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. 

В Севастопол е основан съветският Черноморски флот. 

Михаил Развожаев, подкрепяният от Русия губернатор на града, написа в " Телеграм ", че дронът е бил свален в ранните часове на деня. Засега няма коментар от страна на Украйна.  Дронът е бил свален над водите на Черно море покрай  Севастопол.

Пристанището на града на няколко пъти бе взето под прицел от украински дронове. На 4 януари, да вземем за пример, два дрона бяха свалени.

Вчера по обед съветско време влезе в действие едностранно преустановяване на огъня, оповестено от съветския президент Владимир Путин във връзка православната Коледа. То ще продължи 36 часа.

Украйна отхвърли прекратяването на огъня и го дефинира като лицемерна тактичност за отклонение на на вниманието, прилагана от съветските окупатори.

Вчера макар прекратяването на огъня в цяла Украйна зазвучаха сирени, като паниката бе анулирана едвам след два часа.

Съединени американски щати обявиха, че вчерашните удари в Източна Украйна са посочили, че подреденото от Владимир Путин прекратяването на огъня във връзка православната Коледа е било " безсрамен " ход, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че валидността на тази оценка се удостовери, като се има поради това, на което бяхме очевидци през целия ден ", съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс, припомняйки, че към този момент е употребявал това прилагателно, с цел да опише съветското известие. " Скептицизмът ни е оневинен от това, на което станахме очевидци от страна на Русия по време на този спор ", добави той.

" Опасяваме се, че Москва ще употребява всяко прекъсване на боевете, с цел да се превъоръжи, прегрупира и най-после да нападна " още по-ожесточено, съобщи представителят.

Вчера продължиха артилерийските престрелки в Бахмут, центъра на боевете в Източна Украйна, както и обстрелите в други елементи на страната. Обявеното от Москва 36-часово едностранно преустановяване на огъня беше наказано като маневра от Киев и западните му съдружници.

Муеждувременно, украинският президент Володимир Зеленски още веднъж изрази благодарността си, откакто Вашингтон, Берлин и Париж дадоха обещание да доставят бронирани бойни машини, отбелязва ДПА, като цитира негово видеообръщение.

" Силата на Украйна и партньорското съдействие в региона на защитата ", доближиха ново равнище, акцентира той. " Отсега нататък Украйна разполага с повече противовъздушна защита, повече бронирани машини, за първи път западни танкове, повече оръдия и снаряди. "

" Германия направи забележителна крачка напред в укрепването на сигурността освен на Украйна, само че и на цяла Европа ", добави Зеленски.

Ангажиментът на Съединени американски щати за първи път да доставят на Киев бойни машини " Брадли " е тъкмо това, от което се нуждае Украйна, акцентира той. Според него формалното изказване демонстрира, че визитата му във Вашингтон предишния месец е дало съответни резултати, отбелязва Ройтерс.

Оръжията са част от нов пакет от американска оръжейна помощ за Украйна на стойност 3 милиарда $.

Зеленски - който непрекъснато упорства пред съдружниците да да изпраща повече оръжия - благодари  на президента на Съединени американски щати Джо Байдън и на американския Конгрес. Той изрече благодарността си и към Германия, която ще изпрати бойни машини за пехотата и система за противовъздушна защита.

Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР