Назначени от ООН следователи разследват дали руските атаки срещу критична

...
Назначени от ООН следователи разследват дали руските атаки срещу критична
Коментари Харесай

ООН разследва военни престъпления ли са руските удари по инфраструктурата на Украйна

Назначени от Организация на обединените нации следователи проверяват дали съветските офанзиви против сериозна инфраструктура в Украйна са военни закононарушения, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на представител на проверяващия екип.

От началото на октомври по електрическата инфраструктура на Украйна , които предизвикват и оставят милиони без отопление на фона на внезапно понижаващите се температури.

Москва твърди, че офанзивите не са ориентирани против цивилни, а имат за цел да понижат способността на Украйна да се бори и да я накарат да договаря. От своя страна Киев дефинира сходни офанзиви като военно закононарушение.

" Част от разбора, с който се занимаваме сега, е дали тези офанзиви съставляват военни закононарушения ", съобщи Пабло де Грайф на конференция в Киев.
 Организация на обединените нации: В Украйна са осъществени военни закононарушения
Организация на обединените нации: В Украйна са осъществени военни закононарушения

Открити са доказателстваза това в областите Киев, Чернигов, Харков и Суми

Ако това бъде доказано, екипът ще изследва какво може да бъде направено за търсенето на отговорност за сходни закононарушения , добави той.

Тричленната проверяваща комисия, основана от Съвета по правата на индивида на Организация на обединените нации през март, към този момент заключи, че в окупираните от нея региони в Украйна.

Москва постоянно отхвърля сходни обвинявания като част от клеветническа акция.

Друг от проверяващите - Ясминка Джумхурс, уточни, че екипът ѝ е интервюирал украински майки и изрази мощна угриженост за въздействието на офанзивите върху правата на децата.
 Зеленски: Москва се пробва да ни унищожи с мрак и мраз
Зеленски: Москва се пробва да ни унищожи с мрак и мраз

Днес се отбелязва годишнина от Гладомора през 1932-33 година

Много от тях не могат да посещават учебни заведения, които са били развалени или разрушени, а спиранията на тока стопират онлайн класовете, изясни тя.

Тези събития имат о пустошителни последствия за огромен брой хора, безапелационен бе и Ерик Мьосе, ръководител на анкетната комисия.

Комисията събира спомагателни доказателства, които би трябвало да показа на основания в Женева Съвет по правата на индивида през март, разясниха членове на екипа.

Предишни следствия, извършени от Съвета, откриха доказателства, употребявани пред национални и интернационалните съдилища.
 Критична обстановка в енергийната система на Украйна Обновена
Критична обстановка в енергийната система на Украйна

Режим на тока в Киев, наранена е и Молдова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР