Найден Зеленогорски, заместник-председател на Движение България на гражданите (ДБГ) и

...
Найден Зеленогорски, заместник-председател на Движение България на гражданите (ДБГ) и
Коментари Харесай

Разрив в ДБГ заради решението на партията да подкрепи Манолова

Найден Зеленогорски, заместник-председател на Движение " България на жителите " (ДБГ) и някогашен народен представител от Реформаторския блок, разгласи на конференция, че дружно с трима негови сътрудници напуща партията. Съмишленици на Зеленогорски са Виолета Донева, член на Изпълнителния съвет на партията, Пеньо Пенев , член на Националния съвет на ДБГ и координатор за 25 МИР в София, както и Филип Симеонов , също член на Националния съвет на ДБГ и един от претендентите за областен кмет в столицата.

Като причина за напускането Зеленогорски посочи декларираната от Софийската организация на ДБГ поддръжка за ляв претендент за кмет на София в лицето на Мая Манолова в идните локални избори. " За нас като членове на дясна партия, както е записано в устава на ДБГ, е неуместно да подкрепим ляв претендент за кмет. Ние сме членове на Европейската национална партия (ЕНП), сътрудничим си с фондацията на ХДС " Конрад Аденауер ", с американски фондации и за нас, тук присъстващите, това е идея ", разяснява решението за овакантяване Зеленогорски.

Той сподели още, че на ДБГ е трябвало да постави старания за издигането на обединен десен претендент за кмет на София, както и в цялата страна, само че за жалост тези договаряния не са се случили, а част от съпартийците му са се отнесли с подигравка към нея. Отхвърлена е била и концепцията за личен претендент на партията.

Найден Зеленогорски сподели, че той и сътрудниците му стартират работа по основаването на нов десен план, чиято съществена цел е да бъде мост към сливане на дясното и " да създадем всичко допустимо след толкоз години на цепения дясното да бъде единно, по този начин както е в градовете, в които ръководи десницата ".

" Идеята няма ляво, няма дясно е довела до доста тежки вреди не веднъж в България. Има ляво, има дясно и на локални избори и те се нареждат надлежно с леви и десни визии за ръководство ", разяснява още Зеленогорски.-->

На идните локални избори те ще поддържат претендента на Демократична България арх.Борислав Игнатов за кмет на София. Ще поставим всички старания Игнатов да влезе в балотаж и да завоюва изборите, уточни Зеленогорски. Освен това напусналите ДБГ ще поддържат и десните кметове в Плевен, Добрич, Монтана, Кюстендил, Карлово. Ще поддържат и кандидат-кмета на ДБГ в Бургас Живко Табаков, в Кърджали Стоян Георгиев, както и претендента в Шумен, разгласи Найден Зеленогорски.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР